17 / 05 / 2024

Esnaf, Kurban Bayramı alışverişlerinden 100 milyar TL gelir bekliyor!

Esnaf, Kurban Bayramı alışverişlerinden 100 milyar TL gelir bekliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın tatil ve bayram alışverişlerinden umutlu olduğunu belirterek, "Bu bayram yapılacak harcamalarla piyasaya yaklaşık 90-100 milyar TL girmesi bekleniyor." dedi.



Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, esnafın Kurban Bayramı'na hazır olduğunu belirtti.

Açıklamasında bayram tatilinin yaz sezonuna denk gelmesiyle birlikte esnafın tatil ve bayram alışverişlerinden umutlu olduğunu kaydeden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu bayram yapılacak olan harcamalarla piyasaya yaklaşık 90-100 milyar Türk Lirası girmesi bekleniyor. Dolayısıyla her sektörde karınca kararınca bir hareketlilik olacağını öngörüyoruz." değerlendirmelerini yaptı.

Esnaf, Kurban Bayramı alışverişlerinden 100 milyar TL gelir bekliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ayrıca Kurban Bayramı öncesi piyasaların hareketlenmesinin esnaf ve sanatkar açısından sevindirici olduğunu dile getirerek, bayrama sayılı günler kala vatandaşların seyahat harcamalarının piyasaları hareketlendirdiğini belirtti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, v​​​​​​atandaşların bayram alışverişi yaparken güvenilir mahalle esnafını tercih etmeleri gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şöyle konuştu: "Son dönemlerde enflasyona bağlı şekilde gıda ürünlerindeki fiyat artışı merpenaltı fırsatçılarına da gün doğuruyor. Hangi koşullarda üretildiği belli olmayan, hijyenden uzak merpen altı ürünler insan sağlığını da adeta hiçe sayıyor. Şekerin, yağın, unun, fıstığın, cevizin kilogram fiyatları belliyken kimse maliyetinin altında baklava satamaz. Ev yapımı diye maliyetinin altındaki fiyatlara satılan baklava ve böreklerden her zaman uzak durulmalı. Özellikle de yol kenarında araç arkalarında satılan tatlı, şeker, çikolata gibi yıkamadan yenebilen ürünlere de dikkat edilmeli. Diğer bir taraftan da fason kıyafetlere, taklit kozmetik ürünlerine de itibar edilmemesi gerekiyor. Vatandaşlar kaliteli ve güvenli bir alışveriş için mahalle esnafını tercih etmeli. Çünkü Ahilik kültürü ile yetişen mahalle esnafımız kendi yemediğini yedirmez, giymediğini giydirmez."

2023 Temmuz'da Aile Destek Programı ödemeleri resmen bitiyor ama şimdi de vatandaşlık maaşları geliyor! Hemen bakın!

Ev sahipleri ve kiracıların gözü yeni kira kararında! İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları!

Çeyiz hazırlığı yapanlar müjde! Yüzde 40 indirim başladı! 18 parça Kütahya porselen 719,95 TL'den 431,97 TL'ye düştü!

 

Geri Dön