05 / 05 / 2024

Eston Deniz ve Eston Şehir 2017'de tamamlanacak!

Eston Deniz ve Eston Şehir 2017'de tamamlanacak!

Eston Deniz'de ev alana otomobil hediye eden Yapı Genel Müdürü Kaan Yücel, bu kampanyalarının oldukça başarılı sonuç verdiğini belirtti



Eston Yapı Genel Müdürü Yücel, sektörde "neticelenmeyen satışlar" vakası yaşadığını belirterek yaz aylarının hiç olmadığı kadar durgun geçtiğini belirtti. Yücel, yıl sonundan ise çok daha umutlu olduklarını kaydetti.

Geçen yıl çok zor geçmesine karşın bu şubat ve martın hareketli geçtiğini aktaran Yücel, ancak mayısta ve yaz aylarında düş kırıklığı yaşandığını aktardı. Kaan Yücel, soruları yanıtlarken sektördeki gelişmeler ve Eston'un çalışmalarıyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: Hedefleri yakaladık ama hedeflermizi 2010 için biraz büyük tuttuk, ulaştık da. Şubat ve mart tüm sektörde çok iyi geçti. Her zaman en yüksek satışların yapıldığı aylardan biri olan mayıs ise bizi hayal kırıklığına uğrattı.

Yaz ayrıları mevsimsel nedenlerden dolayı zaten düşük seyreder ama bu sene rutinin dışında "neticelenemeyen satışlar zinciri" gibi bir vaka yaşadık. Satış ofislerine defalarca gelen ve el sıkışanlar bile son anda alımlarını durdurdu. Sektörde bu şikâyet çok yaygın. Kriz büyük yatırımlarda temkinli davranmaya itiyor. Biz hem Eston Şehir'de hem Eston Deniz'de inşaatlarımıza büyük hız verdik. Klüp binası ve marina inşaatı son sürat... Bunlar satışlarımıza çok olumlu etkileyecektir.

Her etap, ayrı proje gibi: Devam ettiğimiz Eston Deniz ve Eston Şehir çok büyük ölçeklerde projeler ve her ikisinin de tamamlanması 2017 yılını bulacak.

Her bir etap ayrı bir proje gibi düşünülebilir çünkü hepsinde 400'e yakın konut, kendi sosyal alanlan, düzenlemeleri, güvenlikleri var. Eston Deniz projemizin hemen üst tarafındaki arazimizde "Eston Komşu Evleri" adı ile yeni bir butik projenin planlarını tamamlamak üzereyiz, 2011' de başlarız.

Merkezden uzak 1+1'lerin geleceği yok: Arsa fiyatlarının ucuzluğu ve 2006'daki canlılık nedeniyle şirketler, Beyükdüzü - Bahçeşehir ya da Anadolu'da Kartal - Maltepe tarafında çok katlı ve küçük metrekaren kuleler dikti. O dönemde bu daireler kapış kapış gitti ama ellerinde kalan daireleri satamıyorlar, daire sahipleri zararda... Şimdi rezidans projeleri şehir merkezine kaydı... Bu sürecin bir süre daha devam edeceğine inanıyorum ama tabii ki 3. köprü,  Marmaray  ve Silivri tarafına yapılacak yeni havaalanı tüm dengeyi kendi lehine değiştirebilir.
Cumhuriyet


Geri Dön