09 / 05 / 2024

Estonyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Estonyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Estonya vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul alabiliyor mu? Estonyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Estonyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülkeler..



Estonyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Estonya, Kuzey Avrupa'da bulunan bir Baltık devletidir. Batısında ve kuzeyinde Finlandiya Körfezi, doğusunda Rusya Federasyonu ve güneyinde ise Letonya Cumhuriyeti ile sınırları vardır. Başkenti Tallinn'dir.


Peki, Estonya vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul alabiliyor mu? Estonyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Estonyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? 


Estonyalıların Türkiye'deki gayrimenkul alım hakları, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde yer alıyor.


Listeye göre Estonya vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul satın alabiliyor. Ayrıca, Estonyalıların Türkiye'den tapu sahibi olmaları için özel bir koşul bulunmuyor.


Estonyalıların gerekli belgeleri temin ederek tapu müdürlüğüne başvuruda bulunmaları yeterli oluyor.


Gerekli evraklar:

Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.




Geri Dön