30 / 04 / 2024

Etem Yorulmaz: Konutların mimari çizimleri için halk oylaması yapılacak!

Etem Yorulmaz: Konutların mimari çizimleri için halk oylaması yapılacak!

Ege'nin sanayi ilçesi Aliağa, yerel seçimlere marka şehir olmak için hazırlanıyor. AK Parti Aliağa Belediye Başkan adayı Yorulmaz, "Konutların mimarisinden, parklara, balkonlardan okula kadar halk belirleyecek" dedi...



Ege'nin sanayi ilçesi Aliağa, yerel seçimlere marka şehir olmak için hazırlanıyor. AK Parti Aliağa Belediye Başkan adayı Yorulmaz, "Konutların mimarisinden, parklara, balkonlardan okula kadar halk belirleyecek" dedi. 


TÜRKİYE yerel seçimlere yaklaşırken, İzmir'in sanayi bölgesi Aliağa'da yeni vizyoner belediyecelik de yükselişte. Son yıllarda 20 binden fazla göç alarak farklı kültürleri barındıran Aliağa'nın Ak Parti Aliağa Belediye Başkan adayı İbrahim Etem Yorulmaz, hayata geçecek konutların yapımında tüm sözün bölge halkına ait olacağını söyledi. Konutların mimari çizimleri için halk oylamasına gidilecek ve nihai projeye ilçede yaşayan halk karar verecek. 


Parkından okuluna balkon genişliğinden kaldırım taşlarının rengine kadar tüm inşaat aşamalarında Aliağa halkı söz sahibi olacağım söyleyen Yorulmaz "İlçenin kültürel ve soysal kimliğine uygun yapılaşma sağlayacağız" dedi. Marka şehri oluşturmak için katılımlı bir yönetimle çalışmalarının sürdüreceklerini vurgulayan Yorulmaz, sanayi kenti olan Aliağa'yı aynı zamanda çevreye duyarlı bir turizm ilçesi yapmanın vizyonu ile yola çıktıklarım belirtti. Yorulmaz, ilçenin sadece sanayi şehri değil ay m zamanda 24 saat yaşamın sağlandığı kültür alanı için projeleri olduğunu kaydetti. 


Model bir İlçe olacağız Türkiye'nin acil konut ihtiyacına çözüm noktasında TOKİ'nin başarısı olduğunu söyleyen Yorulmaz şöyle devam etti: "TOKİ yüzbinleri ev sahibi yaptı. Bu süreçte öncelik acil konut ihtiyacını çözmek olduğu için bazı projelerde estetik geri planda kaldı. Biz yep yeni bir  TOKİ  imajım Aliağa'da hayata geçirmek istiyoruz. TOKİ'nin konut deneyimini estetik ve kültürle birleştireceğiz." AK Parti Aliağa Belediye Başkan adayı İbrahim Etem Yorulmaz, ilçenin sosyal kimliğine uygun yapılaşma sağlayacaklarını söyledi. 


ELBİSE DAR GELDİ, YENİ BİR KİMLİK LAZİM 


AYRICA İzmir'de secim heyecanı yaklaştıkça partilerin projeleri de netleşmeye başladı. AK Parti  İzmir  Büyüksehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir'e kenti geleceğe taşıyacak 1414 proje vaat etti. Bu projelerin 22'si ise Aliağa'yı kapsayan projeler. Projelerin ana ekseni sosyal, ulaşım, ekoloji, engelsiz, turizm, yeşil, dünya, sanat, kültür, kentsel hayattan oluşuyor. Bu baslıklar çerçevesinde İzmir için eylem planı hazırlayan Ak Parti kentteki konut ve yasam kalitesini artırmayı hedefliyor. Aliağa için düşünülen projelerle ilçeye yeni bir kimlik sağlanacağını ifade eden AK Parti Aliağa Belediye Başkan adayı İbrahim Etem Yorulmaz "Şimdiki yönetimin anlayışı Aliağa'ya dar geliyor. Yeni bir elbise dikmemiz gerekiyor" diye konuştu. "İcraatlarımız ile bizden sonra geleceklere bir yol haritası da bırakacağız" diyen Yorulmaz, farklı kültürlerin yaşadığı Aliağa halkının deniz ile barısması için de ilçenin turizm vizyonuna farklı bir önem verdiğini kaydetti. 


Birol Keleş/ Habertürk Gazetesi 



Geri Dön