Kent Haberleri

ETO açıkladı! Eskişehir’de konut satışlarında sert düşüş yaşandı...

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan ve şehrin ekonomik durumunu gözler önüne seren Eskişehir Ekonomik Göstergeler Raporu’nun Temmuz sayısı yayımlandı. 

Eskişehir Ekonomik Göstergeler Raporu'nda yer alan veriler kapsamında, Eskişehir'deki konut satışlarının alarm verici bir şekilde düştüğünü ortaya koydu.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler'in değerlendirmelerine göre, Eskişehir'de konut satışları son iki yılda büyük bir düşüş yaşadı. 2022 yılının Haziran ayında 2316 konut satışı gerçekleşirken, bu rakam 2023 yılında 1283’e, 2024 yılında ise sadece 1083’e geriledi. Bu veriler, konut satışlarının iki yıl içinde yüzde 53,23 oranında azaldığını göstermektedir. Başkan Güler, bu düşüşün konut sektöründe ciddi bir daralmaya işaret ettiğini ve endişe verici boyutlara ulaştığını ifade etti.

 

Öte yandan, raporda, konut satışlarındaki düşüş dışında, Eskişehir ekonomisinin diğer göstergeleri de yer aldığı kaydedildi. İhracat rakamlarının geçen senenin Temmuz ayına göre yüzde 33,86 oranında arttığı, açılan iş yeri sayısının da aynı dönemde yükseldiği belirtildi. Fakat, karşılıksız çek işlemleri ve protesto edilen senetler gibi diğer finansal göstergelerde kaygı verici artışlar dikkat çektiği kaydedildi.

Ayrıca yine Eskişehir'de 2024 Haziran ayında karşılıksız çek tutarı yüzde 663,42 yükselerek 63.514,56 TL'ye ulaşırken, protesto edilen senetlerin toplam tutarı yüzde 211,54 artış ile 18.395.464 TL’ye kadar çıktığı belirtildi.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Albayrak'tan kentsel dönüşüm çağrısı: Kentsel dönüşüm konusunda yetersizlik var!

Eskişehir ve Konya’da Hazine’ye ait 13 adet arsa ve arazi satılıyor

İnşaat Mühendisleri Odası: Bu ay ile başlayıp Eylül’e kadar olan süreç konut almak için doğru zaman! 

Emekli ev sahibinden isyan: İstanbul ve Eskişehir'de lokantaları olan kiracım 30 bin TL'lik evde 5.950 TL'ye oturuyor!