27 / 04 / 2024

Euphoria Aegean Resort, Ege'nin en iddialı oteli!

 Euphoria Aegean Resort, Ege'nin en iddialı oteli!

Seferihisar, yavaş şehir konseptine geçtikten sonra yatırımcıların ilgi odağı olmaya başladı. Prince Group ise Sığacık Küçük Akkum bölgesine Ege'nin en büyük otelini yapıyor





Seferihisar, yabancı sermaye yatırımları açısından da bir numara oldu. Prince Group, Seferihisar Küçük Akkum mevkiinde, denize sıfır konumda 5 yıldızlı bir otel inşaatını sürdürüyor. Bin 200 yataklı Euphoria Aegean Resort Thermal & Thalasso Spa, 52 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek ve Seferihisar'ın en büyük yatak kapasitesine sahip turizm tesisi olarak Ege Bölgesi'nin de en iddialı otellerden biri olacak. 5 yıldızlı tesis, karşısındaki adaya tünelle bağlanacak. 110 milyon euro yatırımla tamamlanması planlanan otel Mayıs 2013'te açılacak ve 400 kişiyi istihdam edecek. Otelde, özel bir teknoloji ile deniz suyundan SPA için özel su üretilecek. Maliyeti 5 milyon euro olarak planlanan bu proje ile denizin 500 metre açığından borularla deniz suyu tesise taşınacak, özel işlemden geçirildikten sonra termal tedavide kullanılacak. Otelde bir aktivite havuzu, bir dinlenme havuzu, bir aqua park, bir kapalı havuzun  yanı sıra termal ve thalasso havuzları olacak.


Kazak sermayeli bir grup da aynı bölgede Seferihisar Belediyesi'ne ait 121 dönümlük araziyi otel yatırımı için aldı. Grubun araziyi 22 milyon TL'ye aldığı öğrenildi. Alan olarak Prince Group'un inşaatını sürdürdüğü bin 200 yataklı tesisin kurulduğu alandan daha büyük olan bölgede ikinci büyük tesisin yapılacağı belirtiliyor.


Cittaslow EXPO'su belediye meclisinden geçti


Seferihisar Belediyesi de, Kazak grubun aldığı 121 dönümlük arazinin hemen yanında kalan yine mülkiyeti kendisine ait 100 dönüm büyüklüğündeki arazide Cittaslow EXPO'su kurmak istiyor. Belediye Meclisi'nde onaylanan projeyi, haziran ayında Cittaslow Uluslararası Kongresi'nde Cittaslow Uluslarası Başkanlığı'na sunan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin uygulanması konusunda Cittaslow Uluslararası Bakanlığı'nın da onayını alınca projeyi daha üst aşamalara çıkarmak için çalışmaları başlattı. Cittaslow EXPO'sunda Cittaslow'a üye 27 ülkeye arazi tahsisi, burada yapılacak tesis ve sosyal donatılar konusunda çalışmalar yapılıyor. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sığacık'ta EXPO üyesi her ülkeye 3 dönüm alan ayıracaklarını, ülkelerin bu alanda EXPO planına uygun olmak üzere, kendi özgün mimarilerinde yapılarını kurarak, kültürel faaliyetlerde bulunacaklarını kaydetti.


Arazinin EXPO mantığına uygun planlanması için proje çizimini uluslararası bir firmaya yaptıracaklarını belirten Soyer, “Çünkü, EXPO alanı tasarlayan dünyada 3 firma var. Bunlardan birine hazırlatmamız gerekeceği için proje çizimini Türkiye Tanıtım Fonu'ndan finanse ettirmek için çalışacağız. Bu proje ciddi bir farkındalık yaratak İzmir'in EXPO adaylığına de destek olacak” dedi.


Geri Dön