Ekonomi

Euro gözünü açtı! Euro kurunda son dakika gelişmeleri...

Euro/dolar paritesi Aralık 2002 yılından itibaren en düşük seviyeyi gördükten sonra bugün yükselişe geçti. Euro bugün tekrar yükselişe geçerken döviz kurlarını yakından takip edenler tarafından merak edilip araştırılıyor. İşte euro kurunda son dakika gelişmeleri...  Euro/dolar paritesi Aralık 2002 yılından bu yana en düşük seviyeyi gördü

Milyonlarca yatırımcı ve döviz almak isteyenler döviz kurlarını yakından takip ediyor.  Euro/dolar paritesi Aralık 2002 yılından bu yana en düşük seviyeyi gördü. Avrupa’nın ortak para birimi Euro, dolar karşısında yüzde 0,8 değer kaybederek Aralık 2002 yılından beri ilk kez 1,02’nin altına indi. Euro, dolar karşısında değer kaybederken bugün yükselişe geçti. Euro güne 17,65 TL bandında başlarken gün sonunda 17,73 TL seviyesine yükseldi. 

EURO/TL'DE NELER OLDU?

Euro, dolar karşısında yüzde 0,6 düşerek Aralık 2002 yılından beri ilk defa 1,02’nin altına kadar geriledi. Euro İsviçre frangı karşısında da tarihi düşüşünü yaşadı.

Dolar endeksi yüzde 0,4 artarak 107,02 ile 2002’den beri en yüksek seviyelere ulaştı.

Euro Bölgesi’nde enflasyon tarihi yüksek seviyelere çıkarken ABD’de de 41 yılın zirvesine ulaştı. Buna karşın Mart ayında faiz artışına başlayan Fed, son toplantıda dozu artırıp gelecek 2 toplantı için de 75 baz puan sinyali vererek sıkılaşmayı güçlendirdi. 

ECB ise yüksek enflasyona rağmen tahvil piyasasında dengeyi korumaya özen gösteriyor. Varlık alımlarını tamamlayan banka, bu Temmuz ayında yapacağı toplantıda 25 baz puanlık artış yapmayı planlıyor. Ancak son verilerdeki yavaşlama ve enflasyonda düşüş eğiliminin olmaması nedeniyle piyasalar EBC'nin daha hızlı başlamasını bekliyor.


 

BUGÜN PİYASALARDA NELER OLDU?

Piyasaların merakla beklediği ABD tarım dışı istihdam verileri bugün belli oldu. Bugün saat 15:30'da ABD’de tarım dışı istihdam artışı verileri açıklandı. ABD'de haziranda tarım dışı istihdam artışı 372 binle beklentileri aştı. İşsizlik oranı yüzde 3,6 düzeyinde kaldı.

EURO BUGÜN NE KADAR OLDU 8 TEMMUZ 2022?

Euro kuru bugün gün içerisinde yükselişe geçti. Milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilen euro kuru kapanışta alış fiyatı 17,56 TL, satış fiyatı ise 17,73 TL seviyesinde işlem görüyor. 

Euro eriyor! Euro yatırımcıları bu rakamlar çok konuşulacak! İşte euro kurunda son dakika...

Euro dolar karşısında değer kaybediyor! 1 euro ne kadar oldu? İşte 7 Temmuz 2022 Euro kuru...

Euro dibi gördü! Doların gücü euroyu yerle bir etti! Yatırımcılar artık euroya güvenmiyor! Euro kurunda son dakika