02 / 05 / 2024

Euro tarihte ilk kez 32 TL'yi gördü!

Euro tarihte ilk kez 32 TL'yi gördü!

Euro/TL kuru tarihte ilk kez 32 lirayı gördü. Dolar kuru ise 29,10 lira seviyesine kadar yükseldi. Bu rakamlarla döviz kurları tarihin en yüksek rakamlarını test etti. 



Dolar kuru, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 29,09 TL seviyesinde işlem görürken, yeni güne 29,09 TL'den başladı. Dolar kuru açılış sonrasında 29,10 TL'ye kadar yükseldi ve böylelikle piyasalar açıkken gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Euro kuru ise 32 lirayı gördü. Döviz kurları bu seviyelerle tarihin en yüskek rakamları test edildi. 

EURO TARİHİN EN YÜKSEK RAKAMINI TEST ETTİ

Euro fiyatları tarihinde ilk kez 32 TL'nin üzerini test ederken, sığ piyasada 32,2150 TL'ye kadar yükseldi. Euro, şu dakikalarda yüzde 0,19 düşüşle 31,9056 TL'den işlem görüyor. Euro/dolar paritesi ise, şu sıralarda 1,0955 seviyelerinde hareket ediyor.

 Euro tarihte ilk kez 32 TL yi gördü!

DOLARDA SON DAKİKA GELİŞMESİ!

Dolar/TL kuru yatırımcıları odağında . Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar kuru güne yükselişle başladı. Şu dakikalarda dolar kuru 29,145 liradan alınıp, 29,173 liradan satılıyor. 

 Euro tarihte ilk kez 32 TL yi gördü!

PİYASALARIN GÖZÜ MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINDA!

Altın ve döviz piyasasının gözü yarın saat 14:00'da açıklanacak Merkez Bankası faiz kararına çevrildi.  Hafize Gaye Erkan liderliğinde toplanacak olan Para Politikası Kurulu yılın son faiz kararı yarın açıklanacak.

Kasım ayında gerçekleştirilen son toplantıda faizi 500 baz puan arttırarak yüzde 35 seviyesinden yüzde 40 seviyesine yükselten Merkez Bankası'nın yılın son faiz kararını ne yönde vereceği merakla bekleniyor. Merkez Bankası Aralık ayı faiz beklentisi 250 baz puan artış yönünde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 250 baz puan artırarak yüzde 42,50'ye çıkarılacağını tahmin ediyor.

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Mert Başaran: Altın tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topluyor! 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön