Ekonomi

Euro'da neler oluyor? Euro ve dolar eşitlendi! 1 Euro kaç lira oldu? İşte 12 Temmuz 2022 Euro kuru...

Euro kurundaki son dakika gelişmeleri milyonlarca yatırımcı ve kenarda köşede Euro'su olan vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Peki Euro/TL kurunda son durum ne? 1 Euro bugün kaç lira oldu? Euro fiyatı ne kadar? İşte 12 Temmuz 2022 Euro alış satış rakamları... Euro/dolar paritesi, bu hafta 2002 Aralık'tan bu güne en düşük seviyesini kaydetti

Milyonlarca yatırımcı ve kenarda köşede Euro'su olan vatandaşlar döviz kurlarını ve uluslararası piyasaları yakından takip ediyor. Euro/dolar paritesi, bu hafta 2002 Aralık'tan bu güne en düşük seviyesini kaydetti. 

Küresel piyasalarda dolar tüm önemli para birimlerine karşı değerli hale gelirken, Euro ile dolar başabaş seviyeye geldi. Euro/Dolar paritesi haftanın ilk işlem gününde yüzde 1'den fazla gerileme ile, 1,0057 seviyesini test etti. Böylece paritede 2022 senesinden bu güne en düşük seviye gerçekleşmiş oldu. 

Euro, dolar karşısında değer kaybı yaşamasına rağmen, yeniden yukarı tırmanmaya başladı. 

Peki Euro/TL kurunda son durum ne? 1 Euro bugün kaç lira oldu? Euro fiyatı ne kadar? İşte 12 Temmuz 2022 Euro alış satış rakamları...

Dolardaki artış haftanın ilk gününde gündemde ilk sıralarda yer alırken, piyasalar pür dikkat 13 Temmuz günü açıklanacak ABD enflasyonunu bekliyor. Piyasalarda, ABD'de enflasyonun yüzde 9 bandına yaklaşarak 40 senelik zirveye ulaşması öngörülüyor. 

Piyasalarda gündemi ABD Merkez Bankası (Fed) başta olacak şekilde dünya çağında, merkez bankalarının attığı sıkılaştırma adımları belirliyor. Bu adımların resesyona yol açabileceği endişesi ve Fed'in 27 Temmuz günü 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesi ihtimali Euro üzerindeki baskıyı da artırıyor. 

EURO'DA SON DURUM NE? 

Alman yayın organı Deutsche Welle (DW) Türkçe'de yayınlanan bir makalede, Euro'nun dolar karşısında son 20 yılın en düşük seviyesinde olduğuna dikkat çekilirken, 2002 yılında 1 dolara eşit olan ve en düşük değerini 2001'de 0,83 dolarla geçiren Euro, dün itibarıyla 1,02 dolara kadar geriledi. 

Konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan uzman isimler, bunun nedeninin pandemideki hammadde tedariki ve istihdam gibi sorunlar, savaşla beraber gelen enerji ve üretim krizi nedeniyle yaşanan resesyon, yani ekonomik durgunluk endişesi olarak açıkladı. 

Euro, dolar karşısında yüzde 0,6 düşerek Aralık 2002'den beri 1,02'nin altına düşerken, İsviçre frangı karşısında da tarihi bir düşüş yaşadı. 

Peki Euro/TL kurunda son durum ne? 1 Euro bugün kaç lira oldu? Euro fiyatı ne kadar? İşte 12 Temmuz 2022 Euro alış satış rakamları...

EURO BUGÜN KAÇ LİRA 12 TEMMUZ? 1 EURO NE KADAR? 

Euro kurundaki son dakika gelişmeleri milyonlarca yatırımcı ve kenarda köşede Euro'su olan vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Euro-dolar paritesinin eşitlenmesinin ardından son dakika kurlar daha çok merak edilmeye başlandı. 

Milyonlarca kişinin merak ettiği Euro kuru, bugün alış fiyatı 17,26 TL, satış fiyatı ise 17,56 TL seviyesinde işlem görüyor. 

1 gram bile altını olanlar hemen baksın! Altın fiyatları düştü mü, yükseldi mi? Güncel altın fiyatları 12 Temmuz 2022!

Son dakika dolar kaç TL oldu? 1 dolar ne kadar?  Dolar düştü mü? İşte 12 Temmuz 2022 dolar kuru..

Benzin, motorin ve LPG'de son dakika! Yeni indirim var mı? Shell, Opet, PO, Total 12 Temmuz 2022 fiyat listesi