Ekonomi

Euro/TL bugün ne kadar? Euro bugün kaç lira? 19 Eylül 2022 euro kuru

Euro/TL kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Euro almak ya da bozdurmak isteyenler euro bugün ne kadar? Euro kaç lira? sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte euro kurunda son dakika gelişmeleri... Bugün 1 euro alış fiyatı şu dakikalarda 18,42 TL, satış fiyatı ise 18,50 TL seviyesinde işlem görüyor

Elinde euro olanlar veya euro almak isteyenler yurt içi piyasalarda döviz kurlarını sabahın erken saatlerinden itibaren takip ediyor.

Bugün 1 euro alış fiyatı şu dakikalarda 18,42 TL, satış fiyatı ise 18,50 TL seviyesinde işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise bugün yataya yakın işlem görüyor. Euro dolar paritesi yüzde 1'i üzerinde işlem görüyor. Euro dolar paritesi şu dakikalarda 1,0006 seviyesinde bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta cuma günü ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından döviz kurlarında hareketlilik başladı. Enflasyonj oranlarının önüne geçebilmek için FED faiz kararını artırması beklenirken, dolar yukarı yönlü hareketine devam ediyor.

Öte yandan euro kuru ise Avrupa Merkez Bankası faiz kararının açıklanmasından sonra yükselişe geçmişti.. Ve yukarı yönlü hareketine devam ediyor.

 

Tüm dünyanın gözü şu sıralar Amerika'dan gelecek faiz kararına çevrildi. Ekonomiyi yakından takip edenler  FED'in faiz artıracağı kararı üzerinde dururken doların ne kadar olacağı merak ediliyor.

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararın 21-22 Eylül tarihlerinde açıklanması bekleniyor. Açıklanan  faiz kararından sonra doların yükselmesi bekleniyor. Bazı analistlere göre doların 18,50 TL seviyelerini aşması bekleniyor. 

PİYASALARDA BU HAFTA

Bugün saat 10:00’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), uluslararası yatırım pozisyonu verileri açıklandı.

Haftanın ilk faiz kararı Çin Merkez Bankası (PBOC) tarafından Salı sabaha karşı 04:15’te gelecek. Banka, kurumsal ve hane kredileri için kullanılan bir yıllık kredi ana faiz oranı (LPR) 5 baz puan düşürerek yüzde 3,65 ile rekor düşük seviyeye indirmişti.

Yarın saat 10:00’da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yurt dışı üretici fiyatları (YD-ÜFE) verileri  açıklanacak.

Aynı gün Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından saat 17:30’da iç ve dış borç istatistikleri açıklanacak.
Çarşamba günü piyasalar için önemli olan FED faiz kararının açıklanması bekleniyor.