30 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat! İşte konut kredisinde yeni düzenlemenin detayları!

Ev alacaklar dikkat! İşte konut kredisinde yeni düzenlemenin detayları!

Ev almak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişmenin detaylarını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu açıkladı. Peki konut kredisinde hangi düzenlemeler yapıldı? İşte detaylar...



KONUT ÜRETİMİ HIZ KAZANACAK

Ev alacaklar dikkat! İşte konut kredisinde yeni düzenlemenin detayları!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada kredi oranlarının yeni konutta daha yüksek olmasının sektör adına olumlu olduğunu söyleyerek,  "Bu yolla üretim hız kazanabilir. 10 milyon lira üzerine kredi verilmemesi de doğru bir yaklaşım. İmkânı iyi olan kimi tüketici faiz avantajlı olunca parasını kullanmak yerine kredi çekiyor." dedi. Yaptığı açıklamada bu defa gerçekten krediye ihtiyacı olan vatandaşa haksızlık doğduğunu söyleyen Durbakayım, o sebeple imkânı olan ve lüks konut alanın kredi kullanmadan alım yapmasının daha adil bir yaklaşım olacağını söyledi.

TÜKETİCİYİ KISITLAR MI?

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) ve Tüketici Dernekleri Konfederasyonu (TÜDEF) Başkanı Aziz Koçal konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada değeri 10 milyon liranın üzerinde olan konutlar için kredi imkânı olmayacağını, bunun da tüketici açısından kısıtlayıcı bir karar olduğunu söyledi. Her ne kadar bu tip ve bedelde konuta erişimi olan kesim daha az oranda olsa da krediye erişim imkânı önemli olduğunu söyleyen Aziz Koçal, "Bu ortamda her ne kadar kâr oranları yüksek de olsa yine de finans sisteminin kendisini korumak için adımlar attığı görülüyor. Ekonomik durumu iyi olan, ya da yatırım yapmak için alan arayan tüketicinin aleyhine alınmış bir karar" şeklinde konuştu.

Konut kredisine BDDK’dan yeni ölçüt! A sınıfı eve ne kadar kredi çıkar?

Ev almak isteyenler dikkat! Konut kredilerinde yeni karar! Kredi değer oranları değişti

BDDK kredi kullanımına yeni sınır getirdi! Piyasaları heyecanlandıran haber


Geri Dön