13 / 05 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Rakam rakam açıklandı! Yeni konut kredisi limitlerine hemen bakın!

Ev alacaklar dikkat! Rakam rakam açıklandı! Yeni konut kredisi limitlerine hemen bakın!

BDDK tarafından güncellenen konut kredisi limitleri, yüksek kira vermek yerine konut sahibi olmak isteyen vatandaşları resmen harekete geçirdi. Ev alacaklar dikkat! Rakam rakam açıklandı! Yeni konut kredisi limitlerine hemen bakın!



Emart Gayrimenkul kurucusu Arzu Turan, konuya ilişkin açıklamasında, Örneğin 3 milyon TL'lik sıfır bir ev almak isteyen kişi 300 bin lira birikimi varsa ve şartları uygunsa kalan 2 milyon 700 bin TL'ye kadar kredi alabilir hale geldi. Elbette alınacak kredi ne kadar yükselirse aylık taksitleri de o oranda artıyor ancak özellikle İstanbul’daki kira rakamları düşünüldüğünde aylık geliri uygun olanlar için kira vermek yerine konut almak daha cazip olabiliyor" diye konuştu. 

Önceki uygulamada 10 milyon ve üzeri konutlar için kredi kullanılamadığının altını çizen Arzu Turan, yeni sistemde 10-20 milyon lira arasındaki sıfır konutlarda   yüzde 60-70 oranında kredi kullanma imkanının tanındığını belirtti. 

Ev alacaklar dikkat! Rakam rakam açıklandı! Yeni konut kredisi limitlerine hemen bakın!

Bunun ardından bir anlamda önceden yalnızca düşük gelirlilerin kredi imkanından yararlanabildiğine dikkat çeken Turan, şimdi her kesime hitap eden kredi fırsatlarının oluştuğunu dile getirdi. 

Açıklamasında "stanbul özelinde konuşacak olursak bir ailenin oturumuna uygun oda sayısı olan bir evi artık 2 milyon liraya bulmak çok kolay değil. Belli oranda birikime sahip ve gelir düzeyi bir seviyenin üzerindeki kişiler 10 milyon ve üzeri bedeli olan sıfır konutlara kredi alarak yönelebiliyor" ifadelerini kullanan Turan, zaten 10 milyon lira üzeri satış bedelindeki bir evin, güncel kirasının en az 50 bin TL olacağını; bu kirayı ödemektense krediyle ev alıp taksit ödemenin daha mantıklı gelebileceğini söyledi. 

Yeni düzenleme özellikle megakent İstanbul'da depreme dayanıklılık açısından konutunu riskli görenlere yeni evlere geçme imkanı da sağlanıyor. Arzu Turan, konuyla ilgili "Çünkü aslında bu yeni uygulama sıfır konutları hareketlendirecek bir adım olarak görülüyor.  İstanbul’da çok fazla eski yapı var. Birikimi veya peşinatı yeterli olanlar daha yüksek miktarda kredi kullanarak daha yeni ve hatta sıfır konutlara geçebilecek" dedi ve ikinci el ev almak isteyenlerin de bu anlamda önünün açıldığını dile getirdi. 

Turan, açıklamasını "Yüzde 90’ına kredi verilen konut fiyatının 2 milyon TL'den 5 milyon TL'ye çıkması yine daha güvenli ev almak isteyen alt gelir grubuna da bir fırsat oluşturabiliyor" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Ev alacaklar dikkat! Rakam rakam açıklandı! Yeni konut kredisi limitlerine hemen bakın!

KREDİ LİMİTLERİ NASIL? 

Sıfır Konutlarda;

*Değeri 5 Milyon lira ve altında ise bedelin yüzde 80-90’ı oranında

*Değeri 5-10 Milyon lira arasında ise bedelin yüzde 70-80’i oranında

*Değeri 10-20 Milyon lira arasında ise bedelin maksimum yüzde 60-70’i oranında

*Değeri 20 Milyon lira üzerinde ise bedelin yüzde 50-60’ı oranında kredi kullanılabilecek.

İkinci El Konutlarda;

*Değeri 1 Milyon lira ve altında ise bedelin yüzde 90’ı oranında

*Değeri 1-2 Milyon lira arasında ise bedelin yüzde 60-70’i oranında

*Değeri 2-5 Milyon lira arasında ise bedelin yüzde 50,60’ı oranında

*Değeri 5-10 Milyon lira arasında ise 2,5 Milyon lira-3 Milyon lira arasında kredi kullanılabiliyor. 

*Değeri 10 Milyon lira üzerindeki 2. El konutlarda kredi alınamıyor. 

96 metrekare prefabrik ev ne kadar? 28 Şubat 2023 fiyat listesi...

Depremde hiç binası yıkılmadı, herkes akın akın oraya göçtü!

Ev alacaklar dikkat! İşte yeni kredi düzenlemesinin detayları!


Geri Dön