02 / 05 / 2024

Ev alacaklara müjde! 0.69 faizli kredi faizleri için sona geliniyor!

Ev alacaklara müjde! 0.69 faizli kredi faizleri için sona geliniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, orta gelirliler için hazırladığı bir kampanyanın olacağını duyurmuştu. 250 bin konut kampanyasının ardından faiz oranlarının 0.69-0.89-.0.99 olması beklenen konutlarda sona ulaşıldı. Peki orta gelirliler için konut yapılacak mı?



Milliyet'in haberine göre, 250 bin konut kampanyası ve arsa kampanyasının akabinde orta gelirliler içinde bir proje uzun zamandır dillendiriliyordu. Yeni konut projeleri ile dar gelirli ailelere  fırsatlar sunmaya çalışan TOKİ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber yürüteceği yeni konutlar için detaylar gün yüzüne çıktı. Orta ve üst gelire sahip vatandaşlar için konut kampanyası yapılacağını açıklamıştı. Orta gelir grubu için yapılan çalışmada kredi faiz oranları ve ödeme planı üzerinde  çalışmalarda sona gelindi. Konu ile ilgili Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı soruların cevap bulmasını sağladı.

Ne kadar kredi verileceği, ödeme şekli ve vadeye göre faiz seçeneği sunulacak. Kredi faiz oranlarında hatrı sayılır düşüşler görülecek. Kredi faiz oranları yüzde 0,69 ila yüzde 0,99 arasında değişecek. Kampanya ile alınacak konut 4-5 yıl boyunca satılamama sınırlaması getirilecek. 

 


Geri Dön