27 / 04 / 2024

Ev alacaklara yeni müjde! İklime duyarlı, enerji verimli konutlar geliyor!

Ev alacaklara yeni müjde! İklime duyarlı, enerji verimli konutlar geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yaptığımız her konutu, enerji verimli, iklime duyarlı ve yüzde yüz sıfır atık hassasiyetiyle inşa edeceğiz” diye konuştu.



Turkuvaz Medya Grubu'nun ekonomi dergisi İnbusiness tarafından düzenlenen ‘Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi ve Ödül Töreni’nde konuşan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ekim ayında, Türkiye Yüzyılı'nın temel parametrelerinin başında sürdürülebilirliğin yüzyılı olduğunu ilan ettiğini hatırlattı.

Ev alacaklara yeni müjde! İklime duyarlı, enerji verimli konutlar geliyor!

sürdürülebilirliğin yüzyılı olduğunu ilan ettiğini hatırlattı.

“Türkiye Yüzyılı'nda sürdürülebilirliği kesintisiz kılacağız” diyen Kurum, ekonomik, sosyal ve çevresel konularda önemli etkiler yaratan her projeyi, her akademik çalışmayı ve her insanı, Türkiye Yüzyılı yatırım planlamalarının önceliği haline getireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya koyduğu 2053’te net sıfır emisyon hedefine uyumlu İklim Kanunu’nu diğer bakanlıklarla birlikte çalıştıklarını vurgulayan Kurum, söz konusu bu kanunun en kısa zamanda Meclis’ten geçireceklerini ve yaptıkları her konutu, enerji verimli, iklime duyarlı ve yüzde yüz sıfır atık hassasiyetiyle inşa edeceklerini söyledi.

Konuşmasında Millet Bahçeleri ile ilgili de bilgiler veren Kurum, “Millet Bahçelerinin en büyüğünü de Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi olarak nisan ayında bitirerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.


Geri Dön