30 / 04 / 2024

Konut alacaklara 4 müjde!

Konut alacaklara 4 müjde!

Berberinde yüzlerce sektörü peşinden sürükleyen bir lokomotif konumundaki inşaat sektörü için 4 önemli müjde geldi. Ferhat Beluk konut alacaklara öylesine önemli 4 müjde verdi ki tüm soruların yanıtları da açıklık kazanmış oldu.




Pırlanta Erciyes Şirketler Grubu Genel Müdürü Ferhat Beluk, konut faizlerinin 0.65'e kadar düşeceğini, mortgage kredilerinde yapılandırma ücretlerinin kalktığını, Bitirme Projesi Kanunu'nun çıktığını ve tüm satışların noter üzerinden gerçekleştirileceğini söyledi. 

Konut Alacaklara Güvenli Seçenekler Hemen hemen herkesin yaşamı boyunca tek hayalidir bir konut sahibi olmak. Ancak bütçeye uygun ev bulmak, ödeme koşulları, güvenilirlik son derece önemli faktörlerdir. Bu nedenle de konut alacakların biraz korku ve şüpheyle bu yatırıma yönelmesi de normaldir. 


Ancak korkuya gerek yok. Çünkü, Pırlanta Erciyes Şirketler Grubu Genel Müdürü Ferhat Beluk konut alacaklara öylesine önemli 4 müjde verdi ki tüm soruların yanıtları da açıklık kazanmış oldu. 

Mortgage'de Yapılandırma Ücretleri Kalktı Mortgage kredilerindeki yapılandırma ücretlerinin kalkmasıyla da şu anda faizlerin 0.92'lere kadar gerilediğini belirten Ferhat Beluk, "Daire alacak kişiler hala krediler biraz daha düşsün ondan sonra daire alalım diyorlar. Ama öyle yapmasınlar diğer yandan da avantajları kaybediyorlar. Faiz oranları 0.92'yken konutlarınızı alın çünkü yapılandırma ücreti olmadan 0.62'ye kadar düşürebiliyorsunuz" diye konuştu. 


Proje Bitirme Sigortası Kanunu Çıkıyor "Üçüncü olarak Proje Bitirme Sigortası Kanunu" çıkıyor diyen Beluk, "Müteahhit firma eğer projesini sigortalamazsa ruhsat alamayacak. Bu da güzel bir şey. Devlet burada yatırımcıları güvence altına alıyor. 


Müteahhit iflas bayrağı çekerse zararı kasko firması karşılıyor" bilgisini verdi. 

Satışlar Noter Üzerinden Beluk konut alacaklara dördüncü müjde olarak ise satışların bundan böyle noter üzerinden olacağını söyledi. Beluk, "Böylece 'Biz size ödeme yapacağız ama siz bize ne veriyorsunuz' sorusunun karşılığı bulunmuş oluyor. Tüm satışlar resmen noter üzerinden gerçekleştiriliyor" dedi. 


Posta Çukurova Gap 


Geri Dön