27 / 04 / 2024

Konut almak isteyenlere müjde! Fiyatlar düşüyor, alım fırsatı başlıyor!

Konut almak isteyenlere müjde! Fiyatlar düşüyor, alım fırsatı başlıyor!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Yönetim Kurulu Üyesi, Dr. Mustafa Koçak, konut fiyatlarının nominal olarak artsa da son bir kaç aydır aylık bazda reel olarak düştüğünü, söyleyerek konut almak isteyenlere müjdeyi verdi.



Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Koçak, konut fiyatlarının düştüğü bu dönemlerin alım için güzel fırsatları barındırdığını kaydetti. 

KONUT PİYASASINA TALEP DÜŞTÜ!

Konut piyasasındaki talebin düştüğünü ancak fiyatların düşmemesindeki sebebin maliyetlerdeki artış olduğunu söyleyen Koçak, “Artık konut yatırımdan biraz çıktı. Şimdi özellikle 2023 yılına baktığımız zaman gayrimenkul yatırımı sadece konuttan oluşmuyor. Bir de konut dışı yatırımlardan oluşuyor” ifadesinde bulundu.

Konut almak isteyenlere müjde! Fiyatlar düşüyor, alım fırsatı başlıyor!

TÜGEM Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mustafa Koçak ayrıca konut yatırımının biraz gerilediğini ve yatırımcıların daha çok konut dışı gayrimenkullere yöneldiğini söyledi.

Dr. Koçak, “2020 yılına kadar konut ve konut dışı oranlara baktığımız zaman satışların yüzde 60'ı konut, yüzde 40'ı konut dışıydı. Konut dışı derken konut dışının büyük bir çoğunluğu arsa, arazi gibi mülkler oluyor. Ticari mülklerin oranı biraz daha az.

2020 yılının sonuna kadar konutun ağırlığı yüzde 60 iken, bu yıl %40'lara kadar düştü. Yani yüzde 60 konut dışı satışlar, yüzde 40 konut satışları olarak görülüyor. Yani aslında yatırımın biraz daha konut dışına kaydığını gözlemliyoruz” dedi.

Konut almak isteyenlere müjde! Fiyatlar düşüyor, alım fırsatı başlıyor!

YAZ AYLARINDA KİRALIK EV FİYATLARI YÜKSELİYOR

Dr. Koçak, kiralama piyasasında da mevsimsel etkilerin olduğunu ve kış aylarında talebin daha az olduğunu söyledi.

Koçak, “Kış aylarında olduğumuz için bu durağanlığı görmemiz normal. Ama önümüzdeki dönemlerde bahar döneminde, yaza doğru geldiğinizde bu fiyatlarda yine artış olmaya devam edecek” dedi.

Dr. Koçak, kiralarda da enflasyonun çok üstüne çıkacak bir artış beklemediğini ancak satıştaki sıkıntının devam etmesi halinde kira fiyatlarının artmasının kaçınılmaz olacağını aktardı.

Ev almayı düşünenler dikkat! Gayrimenkul uzmanı açıkladı, fiyatlar işte bu tarihte artacak!

Bu yıl ev fiyatları düşecek mi? Yeni ev hayali kuranlar dikkat! 


 


Geri Dön