14 / 05 / 2024

Ev alanlar ve kiraya çıkacaklar dikkat! Herkes araştırıyordu: Depo fiyatları 500 TL'den başlıyor!

Ev alanlar ve kiraya çıkacaklar dikkat! Herkes araştırıyordu: Depo fiyatları 500 TL'den başlıyor!

Büyük konutlarından görece daha uygun olan küçük dairelere çıkanlar ile küçük şehirde eşyalı ev tutanlar, eski evlerindeki eşyaları kiraladıkları depolarda tutuyor. Peki hangi ilde depo bedeli ne kadar? 



Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre; depo bedelleri İstanbul'da 1.000 TL'den,  Ankara  ve İzmir'de de 500-750 TL'den başlıyor.

Depolama hizmeti sunan firmalar, yükselen ev fiyatları ve fahiş kiralar sebebiyle depolama sistemlerinin artık Türkiye’de daha yakından tanındığına dikkat çekiyor. epolama sisteminde genellikle nakliye hizmeti sağlayan firmaların ağırlığı olsa da bu alana özel kurulan ve büyüyen şirketler de bulunuyor. 

Depolama sistemlerine olan talep özellikle son iki senedir sürekli yükselen bir ivmeye sahip. Yakın zamanda önemli bir talep artışı ise 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra başlayan yeni konut arayışıyla ortaya çıktı. 

Ev alanlar ve kiraya çıkacaklar dikkat! Herkes araştırıyordu: Depo fiyatları 500 TL den başlıyor!

PratikDepo Genel Müdürü Okan Artemiz, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve "Veriler gösteriyor ki İstanbul, İzmir ve Ankara’da olası bir deprem durumunda ağır hasar alacak çok sayıda bina var. Devletin ve bazı yerel yönetimlerin de desteği ile hızlı bir güçlendirme ve kentsel dönüşüm süreci başladı" ifadelerine yer verdi. 

Depreme dayanıksız konutlarından ayrılanların, daha uygun fiyatlı olan küçük evlere geçince artan eşyalar sebebiyle depolara olan talebinin arttığına dikkat çeken Okan Artemiz, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre depolama hizmetlerinde yüzde 50’nin üzerinde bir artış olduğunu gözlemlediklerini söyledi. 

Ev alanlar ve kiraya çıkacaklar dikkat! Herkes araştırıyordu: Depo fiyatları 500 TL den başlıyor!

Bu talep artışında son yıllarda görülen yüksek kira fiyatlarının da büyük payının olduğunu vurgulayan Okan Artemiz, "En çok talebi aldığımız İstanbul üstünden bir örneklendirme yapacak olursak, 2+1 dairelerin aylık kira bedellerinin 15 bin TL bandından, 3+1 evlerin kira bedellerinin ise 25-30 bin TL bandından başladığını görüyoruz. Fiyatlar bu şekilde olunca insanlar daha küçük alanlara yöneliyor" diyerek, evlerinde veya iş yerlerinde ek alana ihtiyaç duyan kişi sayısının da arttığını dile getirdi. 

Açıklamasında "Evimi ya da ofisimi genişletmek istiyorum dediğinizde, fazladan bir odanın aylık kira maliyeti en az 10 bin TL’den başlıyor" ifadelerini kullanan Artemiz, Fazla eşyalarınız için kiralanacak alanın aylık depolama maliyetinin 1.000 lira olduğu düşünüldüğünde aylık 8-9 bin liralık bütçe avantajı sağlanacağını söyledi. 

Ev alanlar ve kiraya çıkacaklar dikkat! Herkes araştırıyordu: Depo fiyatları 500 TL den başlıyor!

Konut kiralarında yükseliş ve  buna bağlı olarak yaşanan taşınma hareketinin konut tercihlerini değiştirdiğine vurgu yapan Göztepe Nakliyat CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, küçük konutlara yerleşen veya farklı illere göç edenlerin talebiyle büyük şehirlerde eşya depolama ihtiyacının da çoğaldığını belirtti.
 
Açıklamasında "Kira artışı ve buna bağlı olarak göçün, depo sistemlerine yansımasını görüyoruz. İnsanlar artık büyük evlerde oturamadıkları için ondan kaynaklı farklılıklar mutlaka oluyor. Eşyalarının bir kısmını depoya koyarak başka şehre gidiyorlar, eşyalarını ise burada bırakıyorlar" ifadelerine yer veren Gümüşoğlu, depolama sisteminin Türkiye’de geçmişinin 10 yıla dayandığına dikkat çekti. 

"100 metreküpe kadar depolarımız var, aslında oda mantığında. Yani bir oturma odasını yerleştirebilirsiniz" diyen Gümüşoğlu, genel olarak İstanbul’da 1000- 5 bin TL arasında aylık bedeli olduğunu söyleyerek açıklamasını tamamladı. 

En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak mı? Yeni memur maaşlarına okkalı zam ne zaman gelecek?

Milli Emlak'tan resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi! 35 bin TL'ye konut imarlı arsa için bu tarihi sakın kaçırmayın!

Borsa İstanbul haftalık kapanış rekorunu kırdı! BIST 100 endeksi 72,49 puan arttı! 


Geri Dön