27 / 04 / 2024

Ev alıp satacaklar dikkat! Kimlik doğrulaması olmayanlara ceza!

Ev alıp satacaklar dikkat! Kimlik doğrulaması olmayanlara ceza!

Ev alım ve satım işlemi yap isteyenler dikkat... Kimlik doğrulaması olmayanlar cezai yaptırımlara tabi olacak... İşte pek çok kişiyi yakından ilgilendiren o konu ile ilgili paylaşılan detaylar...



Ev alım ve satım işlemi yapmak isteyenler eğer kimlik doğrulaması olmazsa cezai yaptırımlara tabi olacak. İşte pek çok kişinin gündeminde yer alan o konu ile ilgili detaylar...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe yaşanan sahtecilik ve manipülasyona karşı mücadele kapsamında, gayrimenkul satışında dolandırıcılık çok fazla olduğu için bunun önüne geçebilmek için, 1 Kasım 2023 tarihinde yeni yönetmelik devreye girdi.

Yine pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre ilan siteleri üzerinden konutunu satan ya da satın alanların, kimlik doğrulaması yapmadan ilan vermesi de artık cezai yaptırımlara tabi olacak.

Peki söz konusu düzenleme nasıl işleyecek? İşte tek tek paylaşılan o detaylar...

Ev alıp satacaklar dikkat! Kimlik doğrulaması olmayanlara ceza!

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre söz konusu bu yeni düzenleme ile konut sahipleri, emlak ilanlarını yayınlamadan önce ilgili ilan sitesine kimlik doğrulaması yapmak zorunda kalacak. Mal sahibinin emlakçılara vermiş olduğu yetki belgesi ve ilanın gerçekten o kişiye ait olup olmadığına dair ispat, ilan girişlerinde şart olarak aranacak. Ayrıca yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre söz konusu bu önlem, gayrimenkul sektöründe artan dolandırıcılık vakalarına karşı alınan bir tedbir olarak belirtiliyor.

Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren söz konusu yönetmelik kapsamında kimlik doğrulaması yapılmadan emlak ilanı verenlere ağır cezalar getiriliyor. Ayrıca ilan sahipleri, belirlenen şartlara uymadıkları durumlarda 10 bin Türk Lirası ile 100 bin Türk Lirası arasında değişen para cezalarıyla karşı karşıya kalacak.

Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre söz konusu bu düzenleme ile gayrimenkul alım ve satım süreçlerinde şeffaflığın artması ve güvenin tesis edilmesi de hedefleniyor. Ayrıca söz konusu bu  değişiklikler ile, sektördeki sahtecilik ve manipülasyonu en aza indirip tarafları koruma amacını da taşıyor.

Yargıtay'dan emsal niteliğinde karar! Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

İzmir'in yüzde 70'inin dönüşüme ihtiyacı var! Uzmanlardan korkutan açıklama geldi!

Türkiye'de en yüksek kazanç getiren sektör ve meslekler belli oldu: Gayrimenkul ve inşaat ne kadar kazandırıyor?


Geri Dön