04 / 05 / 2024

Ev alırken önce para mı verilir?

Ev alırken önce para mı verilir?

Ev alım satım işleminde bulunan kimseler paranın ne zaman satıcıya verilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki, ev alırken önce para mı verilir? Ev alırken para ne zaman ödenir?



EV ALIRKEN ÖNCE PARA MI VERİLİR?

Ev alırken önce paranın ödenmesi isteniyor. Tapu memuru da devir işlemini gerçekleştirerken satış bedelinin ödenip ödenmediğinin teyitini soruyor. 

Ev alırken satış bedeli 3 farklı şekilde ödenebiliyor. Ödeme yöntemleri elden ödeme, banka aracılığı ile online ödeme ve bloke çek ile ödeme yöntemi  olarak sıralanıyor.

Ev alırken önce para mı verilir?

Elden ödeme yöntemi ispatı zor bir ödeme yöntemi olup, dolandırılma riskinin de olduğu bir yöntem oluyor. Para elden ödenmişse para sayma makinesinde paraların gerçek olup olmadığının kontrol edilmesi gerekiyor. 

Online ödemede satıcının online hesabına EFT, havale ya da para transferi uygulamaları aracılığı ile satış bedeli gönderilebiliyor. Açıklama bölümüne tapu adre, ada, parsel bilgileri ve gayrimenkul ücreti olduğunub belirtilmesi gerekiyor. 

Bloke çek yöntemi, gayrimenkul satış sürecinde ödeme için en güvenli yöntem oluyor. Bu yöntemde, para alışverişi banka çeki aracılığıyla gerçekleşiyor. Böylece hem alıcı hem de satıcı korunmuş oluyor.

 

Eşe bedelsiz tapu devri nasıl yapılır?

Tapu alım satım harcı 2022 ne kadar?

Masrafsız tapu devri nasıl olur?


Geri Dön