18 / 05 / 2024

Ev almak artık hayal olmasın! Bakan’dan açıklama geldi! Konut kredisinde yeni bir döneme girildi!

Ev almak artık hayal olmasın! Bakan’dan açıklama geldi! Konut kredisinde yeni bir döneme girildi!

Konut ücretlerinde yaşanan artış son günlerde en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Bu sürekli yükselen konut fiyatlarındaki artış, vatandaşların kafasını karıştırmaktadır. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamada bulundu.



Konut ücretlerinde yaşanan artışa çözüm sağlamak amacıyla konut kampanyası başlatıldı. Alt, orta ve üst gelire sahip sınıflar için ayrılan farklı faiz oranları ile konut kampanyası geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati konu hakkındaki detayları açıkladı.

KONUT KAMPANYA DETAYLARI BELLİ OLDU

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, hazırlık bölümünde olan konut kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. 12 Kasım tarihinde müteahhitlerle bir araya gelen Bakan Nebati, ayrıntılı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşülen konular üzerine kamu bankaları öncülüğünde kişilere farklı olanak sağlanacak.

Alt, orta ve yüksek gelir grubuna sahip olan vatandaşlar için 3 farklı faiz seçeneği gündeme geliyor. Kampanya adına minimum faiz oranı yüzde 0.69 oranında görülürken maksimum olarak da yüzde 1.20 oranında düzenlenme yapılacak. Kampanya kamu bankaları vasıtası ile vatandaşlara sunulacak. Konut kampanyası ile birlikte her gün düşüş gösteren yerli talepte tavır değişikliği yaşanacaktır. Konut piyasasında yeni yılın ilk ayları itibariyle bir artış görülmesi inşaat sektöründe duran projelerin yeniden hayata geçirilmesi yönündeki beklentilerde artış görüleceği düşünülüyor.

3+1 TOKİ EVLERİ KİRAYA VERİLİR Mİ?

TOKİ evlerinin kiraya verilip verilmeyeceği vatandaşlar tarafından sık sık sorulmaktadır. TOKİ standart konut projelerinde konut sahipleri konutlarını kiraya verme gibi bir hakka sahiplerdir. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda da kiraya verilebilmesi hususu TOKİ idaresi inisiyatifine bırakılmıştır.

TOKİ ÖDEMESİ KAÇ YILDIR?

TOKİ hak sahibinin 6 ay boyunca ödeme yapmış olmasına rağmen yeni borç miktarı artacaktır. Bu ancak taksitlerin sona ermesine 5 yıl kala değişim meydana gelecektir. Hak sahibi son 240 ayın son 6 ayında ise 2042 yılının ikinci yarısında ise 15 bin 287 TL taksit ödenecektir.

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?

Kiracı ve ev sahipleri bunları bilmeli! Kiracı ev sahibine tazminat davası açabilir mi? Hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön