28 / 04 / 2024

Ev almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları düşecek mi? Gayrimenkul uzmanından net açıklama geldi!

Ev almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları düşecek mi? Gayrimenkul uzmanından net açıklama geldi!

Türkiye son zamanlarda ev fiyatlarının en fazla arttığı ülkelerden biri haline geldi. Eylül ayında bir önceki aya kıyasla konut satışlarında düşüş görülürken ev fiyatları hala yüksek kalmaya devam ediyor. Vatandaşlar ise konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini merak ediyor...



Konut fiyatlarına yönelik yapılan yaptırımlar ve düzenlemeler sonrasında piyasanın daha normale dönmesi bekleniyor. İkinci el konutlarda uygulanan sistem hemen hemen ikinci el otomobil piyasasındaki sisteme benziyor. Fahiş fiyatların önüne geçebilmek için yaptırımlar uygulanırken, konut fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Peki konut fiyatları ne zaman düşecek? Ev almak için doğru zaman ne zaman? Gayrimenkul uzmanı Fatih Sarı tüm merak edilenleri yanıtladı... 

İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI DÜŞMEYE BAŞLADI!

İkinci el konut piyasasında düşüşler gözlemleniyor. Uzun bir süre boyunca özellikle büyükşehirlerde hızla artan konut fiyatları, şimdi düşüş eğilimine geçti.  Yatırımcılar, ev almak yerine mevduat gibi faiz getirisi olan finansal araçlara yönlendirildi, bu da ev alımları azalttı.

İkinci el konutlara talebin azalmasına neden oldu. Örneğin, 4 milyon 250 bin lira olan bir dairenin fiyatı sadece 3 gün içinde 260 bin lira azaldı. Aynı şekilde, 3 milyon 400 bin lira olan başka bir dairenin fiyatı da 6 gün içinde 100 bin lira düştü ve son fiyat 3 milyon 150 bin lira oldu.

KONUT FİYATLARINDA YÜZDE 15-20 DÜŞÜŞ VAR!

Katıldığı televizyon proğramında Gayrimenkul Geliştirme Yöneticisi Fatih Sarı konut fiyatlarındaki düşüş ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sarı; ev fiyatlarında aslında beklediğimiz bir indirimin olduğunu, bölgeden bölgeye değişmekle beraber yüzde 15, yüzde 20’ye kadar varan ev fiyatlarında bir gerilemenin olduğunu söyledi. 

Ev almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları düşecek mi? Gayrimenkul uzmanından net açıklama geldi!

İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Son birkaç ay içinde ikinci el konut fiyatlarında yüzde 15 ilâ 20 arasında düşüş yaşandığı. Uzmanlar ikinci el konut fiyatlarındaki bu düşüşün devam edeceğini söylüyor.  Ev almak isteyenler ise şu sıralarda piyasalarda yaşanan belirsizlik nedeniyle bekleyişe geçti. Peki ev almak için doğru zaman ne zaman?

EV ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN NE ZAMAN?

Ev almak için doğrıu zamanı kollayanlar için uzmanlardan açıklama geldi. Uzmanlar bu sorunun yanıtını şu şekilde verdi: "İkinci el satışların bir miktar daha düşmesini özellikle önümüzdeki kış döneminde öngörüyoruz. Ev almak gibi bir düşüncesi olan vatandaşlar var ise kesinlikle bu dönemi değerlendirmeliler." denildi. 

Ev almak isteyenler müjde: Ucuz fiyata 2'nci el konut kampanyası başladı! İller peş peşe açıklandı!

Geri Dön