Sektörel

Ev almak isteyenler dikkat! Konut fiyatları artacak mı?

Konut fiyatlarında yaşanan değişim gündemden düşmezken, Trader-Değer Yatırımcısı Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Nasıl yükselecek bu balon ev fiyatları anlamıyorum" diyerek çok konuşulacak bir örnek verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Mayıs 2024 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri geçtiğimiz günlerde resmen açıklandı.

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre ülkemizdeki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek için hesaplanan KFE (2017=100), mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,3 artarak 1273,5 şeklinde oldu. Paylaşılan detaylara göre Konut Fiyat Endeksi, bu yılın Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 45 artarken, bu dönemde reel olarak azalış yüzde 14,9 oldu.

Üç büyük şehir için Konut Fiyat Endeksi, değişimine bakıldığı zaman Nisan ayında bir önceki aya göre İstanbul için yüzde 1,1, Ankara için yüzde 2,4 ve İzmir için ise yüzde 2,6 artış görüldü.

Konut fiyatlarında yaşanan değişim gündemden düşmezken, Trader-Değer Yatırımcısı Yavuz sosyal medya hesabı https://twitter.com/_yavuzc üzerinden yaptığı "Nasıl yükselecek bu balon ev fiyatları anlamıyorum" diyerek çok konuşulacak bir örnek verdi.

Yavuz paylaşımında "Büyükşehirlerde ortalama evler 300-400 bin dolar. Faiz yüzde 50'den yüzde 45'e hadi yüzde 40'a düşsün yüzde 30'a düşsün. Ev 500 bin dolara mı fırlayacak 600 bin dolara mı? Kim alacak o paraya? Herkes bankaya koşup yüzde 30'la kredi mi çekecek?" ifadelerini kullandı.


İşte o paylaşım:


Nasıl yükselecek bu balon ev fiyatları anlamıyorum
Büyükşehirlerde ortalama evler 300-400 bin dolar. Faiz yüzde 50'den yüzde 45'e hadi yüzde 40'a düşsün yüzde 30'a düşsün. Ev 500 bin dolara mı fırlayacak 600 bin dolara mı? Kim alacak o paraya? Herkes bankaya koşup yüzde 30'la kredi mi çekecek?

Söz konusu paylaşıma gelen yorumlar şu şekilde:

 

Akfen GYO, Bodrum Eskiçeşme'den 9 milyon TL'ye arsa aldı! Yeni projelerin kapısı aralandı! 

Ekonomist Mert Başaran'dan İstanbul'un bu ilçesinde evi olanlar için çok önemli uyarı!

Belediyelerden iki ilde kiralık 16 iş yeri!