Sektörel

Ev almak isteyenler için doğru zaman yaklaşıyor mu?

İnşaat  maliyetlerindeki artış devam ederken konut satışları düşmeye devam ediyor. Prof. Dr. Cemal Arslan inşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki makasın 25 puana yaklaştığını söyledi.  Peki bu makas konut fiyatlarına yansırsa ne olur? Ev almak isteyenler için doğru zaman yaklaşıyor mu?

TÜİK tarafından açıklanan konut satışı rakamlarına bakıldığında son 11 aydır düşüş görülüyor. Öte yandan ise inşaat maliyetleri hız kesmeden artmaya devam ediyor. İnşaat maliyetleri ise son 1 yılda yüzde 71,80 artış gösterdi. Aylık bazda ise artık yüzde 2,1 oldu. Maliyet artışları, yüksek kredi faiz oranları konut fiyatlarının yükselmesine neden olurken, Prof. Dr. Cemal Arslan önemli bir değerlendirme geldi.

Arslan inşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki makasın 25 puana yaklaştığını belirterek bu makasın konut fiyatlarına yansıyacağını açıkladı. Arslan sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'mnın faiz düşürmeye başlayacağını ardından da kampanyalı yeni konut ilanlarrının yayımlanmaya başlayacağını aktardı. Ev almak isteyenler için doğru zaman yaklaşıyor mu? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Prof. Dr. Cemal Arslan @dr_cemalarslan
İnşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki makas yaklaşık 25 puana çıktı. Bu makas farkı eninde sonunda konut fiyatlarına yansıyacak. Bu da merkezin faiz düşürmeye başlaması ve yeni konut kampanyalarının ilanı ile olacak. Ev almak isteyenler için doğru zaman yaklaşıyor mu?

Kiracı ve ev sahiplerinin korkusu: Kiracı ev hayali kuramıyor, ev sahibi evini kaybetme kabusu görüyor!

Z kuşağının yüzde 93'ü ev sahibi olmak istiyor ancak yüzde 60 bunun asla gerçekleşemeyeceğinden endişeli!