18 / 09 / 2024

Ev almak isteyenlere sektör temsilcilerinden önemli uyarı: Faizler düşmeden alın!

Ev almak isteyenlere sektör temsilcilerinden önemli uyarı: Faizler düşmeden alın!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri yaptıkları açıklamada faizlerin yüksek seyretmesine rağmen konut fiyatlarının makul seviyelerde olduğunu belirterek yatırımcılara faizler düşmeden konut almalarını tavsiye etti.





Son günlerde gündemden düşemeyen faiz oranlarının yüksek seyretmesi, yatırımcıları birikimlerini bankalarda değerlendirmeye yönlendirse de gayrimenkul sektörünün temsilcileri yaptıkları açıklamalarda söz konusu bu dönemin konut yatırımı için ideal bir zaman olduğunu ifade ediyorlar. Yaptıkları açıklamalarda konut fiyatlarının hâlâ makul seviyelerde olduğunu dile getiren sektör temsilcileri, faizler düşmeden önce yapılan gayrimenkul yatırımlarının ilerleyen süreçte büyük getiri sağlayacağını söylüyor.

Ekonomim’den İrem Ceylin Demircan imzalı habere göre geçen seneden bu yana konut fiyatlarının çok artmadığını kaydeden Müteahhitler Federasyonu Genel Sekreteri ve  İzmir  Ticaret Odası Meclis Üyesi Ferhat Özmen, “Faiz oranları artık düşme eğilimine girecek. Girmek zorunda. Geçen yılla bu yıl arasında maliyetlerde büyük artış olmasına karşın konut fiyatları çok artmadı, hatta yerinde saydı. Artık bu aşamadan sonra, maliyetler bu kadar artmışken, konut fiyatları da hazır düşükken konut almanın da tam zamanı. Bizim şu an ki en büyük sıkıntımız arz olmaması. Konut ihtiyacı olanların bu fırsatı değerlendirmesi gerekli. Faizler düşmeye başladıkça insanlar parasını faizden çekerek, her şeye yatıracaklar. Bunların başında konut gelecek. Şimdi erken düşünüp karar verenler ileride bunun rahatlığını yaşayacak” ifadelerini kullandı.

Ev almak isteyenlere sektör temsilcilerinden önemli uyarı: Faizler düşmeden alın!


KONUT ALMA DÖNEMİ

Açıklamasında bu dönemde yatırımcılara en büyük tavsiyelerinin alım olduğunu anımsatan Müteahhitler Federasyonu Genel Sekreteri ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Ferhat Özmen “Bu şartlarda yüksek faizlerle konut almak çok zor fakat parası olanların bunu farklı yerlerde değerlendirmektense konuta yatırmalarının daha doğru bir karar olduğunu söylüyoruz. Dövizin çok artmadığını gördük, bundan sonra da çok büyük ataklar yapmaz. Faizlerden de kazanan kazandı, bu saatten sonra orada düşüşler başlayacak. Fakat konut zaten düşmüştü, o da zamanla maliyetler karşısındaki olması gerektiği noktaya gelecek” dedi.
 

BÜYÜKŞEHİRDEN DESTEK BEKLİYORUZ


Temmuz ve Ağustos’ta tapu rakamlarının arttığını ve Ağustos’ta Türkiye geneli 134 bin konut satıldığını dile getiren İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Gayrimenkul Faaliyetleri Komitesi Üyesi Adnan Bozbay, arzda yaşanan sorunun belediyelerin el birliğiyle çözülmesi gerektiğini belirtti.

İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Gayrimenkul Faaliyetleri Komitesi Üyesi Adnan Bozbay açıklamasında “1. el konut arzında ciddi sıkıntılar var. Müteahhitler önünü göremediği için inşaatlara başlamıyor. Söz konusu bu konut sıkıntısı belediyelerimizin de sıkıntısı olmalı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın belediyenin arsalarına 5 bin konut inşa etme taahhüdü vardı. Şimdi 20 bin konut konuşuluyor.  Belediyeden de biz bunu bekliyoruz. Bu gayrimenkul sektörü için ciddi bir çözüm olur” dedi.

 

Ziraat Bankası'nın 2,79 konut kredisi fiyatları uçurdu! Ev fiyatlarına bir günde 2 milyon TL'ye yakın zam geldi!

Konutta dip arayışı başladı, satışlar arttı! Konutları kimler alıyor? 

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi için tarih verildi! İki şehir arası 80 dakikaya iniyor! 


Geri Dön