28 / 04 / 2024

Ev, araba alacaklara müjde! Sinpaş Yapı faizsiz finansman desteği verecek!

Ev, araba alacaklara müjde! Sinpaş Yapı faizsiz finansman desteği verecek!

Türkiye'de faaliyetlerine devam eden Sinpaş, hızlı bir ivme ile büyüyen araç ve konut talebine karşılık, faizsiz finansman desteği sağlayacağını duyurdu.



Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile tasarrufta da güvenilir adres olmayı hedefliyor. Yapı Tasarruf Sandığı markası ile tecrübesini ve hizmet kalitesini yeni bir sektöre aktaran şirket, tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemi ile her gelir grubundan vatandaşı ev ve araba sahibi yapmayı amaçlıyor. 

FAİZSİZ FİNANS SEKTÖRÜNE YENİ SOLUK

Sinpaş’ın yeni markasının kuruluş sürecine ilişkin detayları veren Sinpaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, konuyla ilgili açıklamasında, “Sinpaş Grubu olarak tasarrufa dayalı faizsiz finans sektöründe faaliyet gösteren yeni markamız Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nı hayata geçirdik" dedi.

Yarım asırdır gerçekleştirdikleri yüzlerce proje ile Türkiye gayrimenkul sektöründe öncü olduklarını ve bugüne kadar yüzbinlerce kişiyi ev, ofis ve işyeri sahibi yaptıklarını söyleyen Çelik, "2020 yılında, konut projesi arzlarımıza ek olarak konut piyasasına ‘Konut Finansmanı’ alanında dahil olacağımız yeni iş planları üzerinde çalışmaya başladık. 2021 Ocak ayında ise, Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı markası ile Tasarruf Finansmanı sektörüne adım attık" diye belirtti.

FAİZ FİNANSMAN DESTEĞİNDE ARTIŞ

Şu anki ekonomik şartlarında konut veya araç almanın ancak tasarruf ile mümkün ve kolay olduğuna dikkat çekn Ahmet Çelik, son dönemdeki gelişmelerin bu alana ivme kazandırdığını belirtti.

Çelik: “Şu anda sektörün büyüklüğüne baktığımızda 15,6 milyar TL olduğunu görüyoruz" diye belirterek, BDDK’nın ikinci konutunu alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması kararı ve bankaların konut kredilerindeki yüksek faiz oranları ve  gibi sebeplerle bu rakamın önümüzdeki dönemde çok daha yukarılara çıkacağını öngördüklerini ifade etti.

Tasarrufa dayalı faizsiz finansmanı tercih eden vatandaşların sayısının son 8 yılda yüzde 850 arttığını söyleyen Çelik, "90’lı yılların başında 2 firmadan ibaret olan sektör, 2021 yılında inanılmaz bir büyüme ile yaklaşık 50 firmaya ulaşmıştı" dedi.

Çelik, "7 Mart 2021 tarihinde 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman şirketleri kanununa göre düzenleme getirildi. Bu düzenleme ve uygulanan regülasyonlar sonucunda, Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile birlikte 6 firmanın sektörde faaliyet göstermesine izin verildi" diye belirtti.

 Ev, araba alacaklara müjde! Sinpaş Yapı faizsiz finansman desteği verecek!

İKİ TASARRUF MODELİ 

Sinpaş’ın tasarruf yatırımında hızla büyüdüğünün altını çizen Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı Genel Müdürü Merve Onarlı, Sinpaş'ın iki tasarruf modeli sunduğunu belirtti.

Ülkenin her noktasından, dileyen herkesi faizsiz ve ek maliyet oluşturmadan, Sinpaş güveniyle ev ve araç sahibi yapmak için bu sektöre girdiklerini belirten Onarlı, “İki farklı tasarruf modelimizle müşterilerimiz ister, çekilişli planlara dahil olup noter huzurunda her ay yaptığımız çekilişlere katılarak, isterlerse serbest planlı modellerimizle ev ya da araba sahibi olabiliyorlar" diye kaydetti.

Kendi ödeme imkanlarına göre çeşitlendirebildikleri bu modellerinde peşinatlı ya da peşinatsız, sabit ya da artan taksitlerle, kısa vadeli (12 ay) ya da uzun vadeli (120 ay) ödeme planlarını tercih edebileceklerini söyleyen Onarlı, "Markamızın lansmanına özel yayınladığımız reklam filmimizin sloganında dediğimiz gibi müşterilerimiz ‘Yeter Ki İstesinler’, tasarruf yapmak isteyen herkesi bu sistemle ev ya da araç sahibi olmaya davet ediyoruz" dedi. 

BANKASIZ, FAİZSİZ HER BÜTÇEYE UYGUN ÖDEME PLANLARI 

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, sunduğu; “Planlı tasarruf modeli, Avantajlı tasarruf modeli, Esnek tasarruf modeli” gibi tasarruf yöntemleriyle isteyen herkese, ev ve araç alımı için finansal ihtiyaçlarını karşılama imkanı veriyor. Her gelir grubundan dileyen herkes, tüm ihtiyaçlarını; kişiye özel ödeme seçenekleri, yatırım tutarına özel teslim tarihleri, hızlı, kolay ve en uygun maliyet ile Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığında karşılayabiliyor. İster çekilişle ister sabit ya da az az artan taksitlerle yapılacak ödeme seçenekleri tamamen müşterilerin tercihine göre belirleniyor.

Yapı Tasarruf Sandığı müşterileri; faizsiz, dilerlerse peşinatsız ve ekstra maliyetlerin olmadığı, kolay ve kendi bütçelerine uygun, ödeme planlarını kendilerinin belirlediği sistemde, ihtiyaç duydukları yatırımlara, Sinpaş’ın verdiği güvenle sahip olabiliyorlar. 

Yapı belirsizliği nasıl çözülecek? İnşaat Mühendisi Nazım Ergin çözüm önerilerini tek tek sıraladı!

Konya'da 3 arazi satılacak! İhalesi 10 Ekim'de!

Memurlar dikkat! Fiili hizmet zammında son dakika şoku! Maaşlar ve ikramiyeler resmen düşüyor! 


Geri Dön