28 / 04 / 2024

Ev hanımları müjde! Devlet hem prim hem de yıpranma desteği verecek, emeklilik kapısı sonunda açılıyor!

Ev hanımları müjde! Devlet hem prim hem de yıpranma desteği verecek, emeklilik kapısı sonunda açılıyor!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinden yararlanamayanlar için kısmi emeklilik formülü gündemde yerini aldı. Konuyu değerlendiren Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, ev hanımlarının da emeklilik fırsatının detaylarını açıkladı. 



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden faydalanamayanlar için kısmi emeklilik formülü gündemde yerini aldı. EYT’den faydalanamayanların merak ettiği konuya dair değerlendirmeler yapan Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, devletin ev hanımlarının hem primini karşılayacağını hem de yıpranma payı vereceğini anlattı.

EYT ile ilgili düzenlemeyi kaçıranların gözü kısmi emekliliğe çevrildi. Tekrar gündeme gelen kısmi emeklilik konusunu TGRT Haber'de değerlendiren Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, emeklilikle ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Sigorta giriş tarihine vurgu yapan Karakaş, sosyal güvenlik sisteminin tanıdığı kolaylıklardan yararlanılabileceğini kaydetti.

Ev hanımları müjde! Devlet hem prim hem de yıpranma desteği verecek, emeklilik kapısı sonunda açılıyor!

KISMİ EMEKLİLİĞİ BEKLEMEDEN EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, normal şartlarla emeklilik ve kısmi emeklilik söz konusu olduğunu EYT düzenlemesi yapılırken kısmi emeklilik beklenirken sadece normal emeklilik geçerli olduğunu söyledi. 

Kısmi emeklilik aslında yaş haddinden emekliliğe olanak sağlayan sistem olduğunu söyleyen Karakaş, "Asıl kayıp EYT’liler içerindeki SSK’lılarla ilgili. Kısmı EYT’lilikle emeklilik söz konusu mu diye soracak olursanız bununla ilgili bir düzenleme yok" dedi.

Ancak konuya ilişkin önerilerde bulunan Karakaş, "3600 gün priminiz var 50 yaşındaysanız kadınlar için 58, erkekler için 60 yaşına kadar beklemenize gerek yok" diye belirterek sigortalı işe giriş tarihiniz çok önemli. 80’li yıllara denk geliyorsa zaten 5 bin primle emekli oluyorsunuz" diye ifade etti.

Karakaş, "Bugün isteğe bağlı sigortadan öderseniz normal şartlarda emekli olabiliyorsunuz. “En kısa sürede nasıl emekli olurum?” diye bakmakta fayda var. Benim tavsiyem kısmi emekliliği beklemenin bir anlamı yok.” diye konuştu.

Ev hanımları müjde! Devlet hem prim hem de yıpranma desteği verecek, emeklilik kapısı sonunda açılıyor!

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK FIRSATI

Konuşmasında kadınlarla ilgili düzenlemelere de dikkat çeken Karakaş, devletin ev hanımlarına sağlayacağı desteklerin önemine değindi.

Karakaş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimde vadettiği şu anda çalışmaları süren Aile ve Gençlik Bankasının kurulmasıyla devlet ev hanımlarının primini üstlenecek" diye hatırlattı.

Ev hanımlarına yıpranma da gelecek diye bilgi veren Karataş, "Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan hanımlar da çaresiz değil" dedi.

Karakaş, "Hiç sigortası yok diyelim. Bizim sosyal güvenlik sistemimizde çalışmayanlar da emekli olabilir. Bu son derece kolay. Fedakar ev hanımlarımızın çaresiz olmadığı söyleyebiliriz." şeklinde açıkladı.


Kredi ve mevduat faizleri uçtu: Konut ve taşıt kredi faizleri düştü!

Volvo Eylül fiyat listesini açıkladı: Volvo S60, S90, XC40, XC60 ve XC90 güncel fiyatları ne kadar?

İmarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı? 1+1, 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar?


Geri Dön