12 / 05 / 2024

Ev kiralarındaki artış kiracının geçim hesabını bozdu! İstanbul enflasyonu ikiye katladı

Ev kiralarındaki artış kiracının geçim hesabını bozdu! İstanbul enflasyonu ikiye katladı

Ev kiralarında son bir yıldaki artış kiracıların hesaplarını alt üst etti. Üç büyük şehirden İstanbul'daki kira artış oranları enflasyonun iki kat üstüne çıktı.



TÜİK ENFLASYONU YÜZDE 54,4 AÇIKLARKEN ENAG YÜZDE 123,80 OLARAK HESAPLADI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre şubatta yıllık enflasyon yüzde 54,4 olarak açıklanırken ENAG araştırmasına göre; yüzde 123,80 olarak hesaplanmıştı.

ENAGrup'un hesaplamalarına göre şubatta en az aylık fiyat artışı yüzde 0,07 ile gıda ve alkolsüz içeceklerde oldu. En fazla fiyat artışı ise yüzde 9,10 ile giyim ve ayakkabı kaleminde gerçekleşti.

Artış oranları raporda, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 7,70, lokanta ve otellerde yüzde 8,73, eğlence ve kültür yüzde 2,45, haberleşme yüzde 6,29, ulaştırma 6,59, sağlık yüzde 8,95, ev eşyası yüzde 4,96, konut yüzde 0,89, giyim ve ayakkabı yüzde 9,10, gıda ve alkolsüz içecekler yüzde 0,07,TÜİK tamamlayıcı kalemler yüzde 8,01, E-TÜFE yüzde 5,44  olarak yer aldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön