Sektörel

Ev mi alalım, araba mı? Ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Biri uçacak diğeri çakılacak!

Yaşanan ekonomik dalgalanmalar sonrası  araba ve ev fiyatları ciddi şekilde yükseldi. Ekonomist Selçuk Geçer, ev ve araba almak isteyenlere ''Biri uçacak diğeri çakılacak'' diyerek uyardı. Peki ev mi alalım, araba mı?

Ekonomik dalgalanmalar ve Halktv'de yer alan habere göre; Kahramanmaraş Merkezli depremleri ardından ev ve araba fiyatları fahiş rakamlara ulaştı. Vatandaşlar ise bu durum karşısında ev mi, araba mı? sorusunu merak ederken ekonomist Selçul Geçer'den konuyla ilgili değerlendirme geldi. Geçer, 'Biri uçacak diğeri çakılacak'' diyerek uyardı.

ARABA FİYATLARI UÇACAK!

Selçuk Geçer, otomobil sabibi olmak isteyenler için  önemli uyarılarda bulundu. Geçer, dünyanın otomobil üretim üssü olan ülkelerde maliyetlerin arttığını ve bu durumun fiyatlara yansıyacağını belirtti.

Hükümetin araç fiyatlarını kontrol altına almak için getirdiği 6+6 kuralının yanı sıra küresel çapta yaşanan üretim sorunlarının da otomobil fiyatlarının artmasına neden olacağını söyledi.

 Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini belirten Geçer, vatandaşları bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.

KONUT FİYATLARI DŞECEK! 

Öte yandan Selçuk Geçer, konut fiyatlarında bir düşüş beklediğini söyledi. Seçimlere yönelik olarak hükümetin açıkladığı TOKİ projelerinin konut fiyatlarını bir nebze düşürebileceğini belirten Geçer, talep azlığı nedeniyle konut fiyatlarında gerileme yaşanabileceğini öngördü. "Araba uçacak, konut çakılacak" diyerek özetlediği bu durumu, ev almak isteyenler için bir fırsat olarak değerlendirdi.

VATANDAŞLARIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Türkiye'de alım gücünün giderek düşmesiyle birlikte konut ve otomobil sahibi olmanın zorlaştığını belirten Geçer, piyasalardaki değişimlere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ekonomik belirsizlikler karşısında doğru yatırım stratejileri geliştirilmesi gerektiğini belirten Geçer'in uyarıları, yatırımcılar ve ev almayı düşünenler için önemli bir rehber niteliği taşıyor.

Selçuk Geçer'den son dakika dolar uyarısı geldi: 5 ay sonra...

Selçuk Geçer doların fırlayacağı tarihi açıkladı! Net rakamı verdi! 

Dolarda 30 yıl öncesine geri dönüldü! Selçuk Geçer uyardı: Aynı hataları tekrarlıyoruz! 120 TL'de olur 150'de...