19 / 10 / 2024

Ev sahibi ve kiracı ilişkisi sosyal soruna dönüştü! Mağdur kiracı ve ev sahipleri çözüm bekliyor!

Ev sahibi ve kiracı ilişkisi sosyal soruna dönüştü! Mağdur kiracı ve ev sahipleri çözüm bekliyor!

Ülke genelinde barınma sorunu giderek artıyor. Mahkemeler kiracı davaları ile dolup taşrken, ev sahipleri artık evlerini kiraya vermek istemiyor. Mağdur ev sahipleri ve kiracılar ise yetkililerden çözüm bekliyor.




Yüzde 25 kira artış uygulaması milyonlarca ev sahibini mağdur etti. 1 Temmuz itibariyle kiralardas TÜFE uygulamasına geçilse de ev sahipleri evlerini kiraya vermek istemiyor. Kiracılar ise yüksek kira bedelleri altında ezilirken, geçmişte açılan kiracı ve ev sahibi davaları hala deva ediyor.

Kiracılar için açılan  tahliye davaları,  genel davalar arasında  birinci sıraya yükseldi. Mahkemeler kiracı ve ev sahibi olayları ile dolup taşarken, yargılama süreci uzadıkça uzadı. 

Ev sahibi kiracı ilişkileri resmen sosyal bir soruna dönüştü. Kirası çok düşük kaldığı için ev sahibi ile uzlaşmak istemeyen kiracıların sayısı her geçen gün artıyor.

Esra isimli mağdur ev sahibi sosyal medya hesabından yetkililere çağrıda bulundu. Ev sahibi '' Kiracıısını evinden çıkaran mülk sahipleri bir daha evini asla kiraya vermiyor. Artık yeni kiralama yapacak kiracılar da sorun yaşamaya başladı.'' diyerek yetkililerden çözüm beklediklerini belirtti. İşte mağdur ev sahibi Esra'nın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Esra @EsraAREYE

Kiracılar için açılan  tahliye davaları, 
genel davalar arasında  birinci sıraya yükseldi. 
Asliye hukuk mahkemeleri kiracı davaları ile doldu, taştı. Yargılama süreci uzadı. 
Ev sahiplerinin mülkiyetten doğan hakları neredeyse yok hükmünde ! 
Ev sahibi kiracı ilişkileri artık sosyal bir soruna dönüştü. Kirası çok düşük kaldığı için ev sahibi ile uzlaşmak istemeyen kiracılar o kadar çok ki ! 
Kiracıısını evinden çıkaran mülk sahipleri bir daha evini asla kiraya vermiyor. Artık yeni kiralama yapacak kiracılar da sorun yaşamaya başladı. 
#EvsahibiNeYapsın 
Yetkililerden çözüm bekliyoruz. 

 

Mağdur ev sahibinden uzayan davalara çözüm çağrısı: Dava dosyaları diğer illere aktarılsın, 2-3 yıl beklemeyelim! 

Ev sahiplerinin mağduriyeti bitmiyor: Türkiye'de mülkiyet hakkı yok, kiracılar para versen de çıkmıyor!   

Geri Dön