Kent Haberleri

Ev sahibi mağdurları uyarıyor: Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın! Yanarsınız...

Ev sahibi ile kiracı arasında yargıya taşınan anlaşmazlıklar Sulh Hukuk mahkemelerini resmen kilitledi. Kiracı davalarının uzun sürmesi ise hem ev sahibini hem de kiracıları çileden çıkarırken ev sahiplerinden ''Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın'' uyarısı geldi. 

Konut fiyatlarının 5-10 milyon liralara ulaşması kiralık konutlara talebi artırdı. Birikimleri daire satın almaya yetmeyen vatandaşların kiralıklara yönelmesi ise fiyatların yükselmesine neden oldu. Kira gelirinin, hem enflasyon, hem de bulunduğu bölgeye göre düşük kaldığını düşünen ev sahipleri kiralıklara zam yoluna gitti. Öte yandan 1 temmuz öncesinde uygulanan yüzde 25 kira artışı ise bir çok ev sahibini mağdur etti. Evinin rayiç bedeli altında kiralar, ev sahipleri ile kiracılar arasında gerilimi artırdı. Bu tartışmalar mahkemelere taşınırken, Sulh Hukuk mahkemeleri resmen kitlendi. 

Ev sahibi mağdurlarından bariyche sosyal medya hesabı X'ten ev sahiplerine seslenerek '' Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın'' dedi ve uyardı. 

Kira davalarının çok uzun sürdüğüne dikkat eden ev sahibi mağduru, kiracının düşük kira ödemeyi, evden çıkmamayı hakkı olarak gördüğünü belirtti.

İşte sahibi mağduru bariychenin sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

bariyche @bariyche1789

Kiracı davaları o kadar uzun sürüyor ki,
Kiracı düşük kira ödemeyi, evden çıkmamayı o kadar hakkı görüyor ki, 
Yeni kiralama yapmaya cesareti olan arkadaşlar! 
Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın. Yanarsınız. Durumlar fecaat ! 
 #uyapYoksaevDeYok

Ev sahibi ile iki yıllık kira sözleşmesi yapan kiracı vicdanına yenik düştü! Yüzde 25 kira artışı az!

Ev sahibinin kiracılı evine ödediği para 6 aylık kira bedelini aştı!  Ev sahibi isyan etti: 'üstüne para veriyorum'