Kira

Kira sözleşmelerinde kira bedeli dolar veya altın cinsinden düzenlenebilir mi?

Kira sözleşmesi, konut sahibinin sahip olduğu mülkü belirli bir dönem kullanmak amacıyla bir kiracıya verdiğini gösteren sözleşme olarak biliniyor. Peki kira sözleşmelerinde kira ücreti dolar veya altın cinsinden düzenlenebilir mi?

Kira sözleşmesi, diğer adıyla kira kontratı, konut sahibinin sahip olduğu mülkü belirli bir dönem kullanmak amacıyla bir kiracıya verdiğini gösteren sözleşme olarak biliniyor. 

Kira sözleşmesi basit bir evrak gibi görünse de taraflar arasında ilgili mülke ait sorumlulukların yazılı hale getirildiği bir anlaşma olması sebebiyle ortaya çıkabilecek herhangi bir anlaşmazlıkta direkt bu belgeye başvuruluyor. Peki Kira sözleşmelerinde kira ücreti dolar veya altın cinsinden düzenlenebilir mi?

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu soayal medya hesabı X'ten cevapladı. Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, Türkiye'de kira sözleşmeleri döviz cinsinden düzenleneyeceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu @eyupogluisikgor

KİRA SÖZLEŞMELERİNDE KİRA ÜCRETİ DOLAR VEYA ALTIN CİNSİNDEN DÜZENLENEMEZ!

Türkiye'de kira sözleşmeleri döviz cinsinden düzenlenemez. 2018 yılında yürürlüğe giren Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara ilişkin Tebliğ (2008-32/34 sayılı tebliğde değişiklik yapan 2018-32/52 sayılı tebliğ) ile birlikte bazı kısıtlamalar getirilmiştir. 

Bu düzenlemelere göre, Türkiye'de yerleşik kişilerin kendi aralarında yapacakları gayrimenkul kiralama sözleşmeleri Türk Lirası üzerinden yapılmalıdır. 

#kira #sözleşme #kiracı #evsahibi

Emlak sektöründeki krizin başlıca nedenleri!

Kira bedelleri 25 bin 190 TL'yi buldu: 33 bin 461 TL maaş alan memur kirasını nasıl ödeyecek?