28 / 04 / 2024

Ev sahibi olmak için etkili yöntemler!

Ev sahibi olmak için etkili yöntemler!

Binlerce vatandaş ev sahibi olmak için araştırmalara başladı. Peki ev sahibi olmanın en kolay yolu nasıldır? İşte tüm detaylar...



Binlerce vatandaş ev sahibi olmanın hayali kuruyor. Haber Denizli'de yer alan habere göre; konut kredisi faizlerinin düştüğü bu günlerde vatandaşlar araştırmalara başladı. Peki ev sahibi olmak için en etkili yöntemler nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Biriktirme

Uzun yıllardır vatandaşların ev almak için en çok başvuru yaptığı yöntem olarak bilinir. Biriktirme işini de, parası olan, kazancı fazla olan ve tutumlu kişiler yapabiliyordu. Ancak, para biriktirip ev almak çok zor bir haline geldi.

Banka Kredisi Çekme

Ev fiyatlarının artmasıyla banka kredisi çekme olayı, kolaylaştığı için en çok başvurulan yol, banka kredisi ile ev almak oldu. Ancak faizli ev almak oldukça riskli bir durumdur. Ev alırken banka ev fiyatının üzerine faiz de ekliyor. Düşünmeden banka kredisi ile borçlanmak, ileride büyük risklere ve zararlara nedene olabilir.

Faizsiz Kredi Var Mı?

Bankalar faizsiz kredi veriyor. Ancak, faiz almadan ev sahibi olmanızı sağlayacak olan kurumlar bulunuyor. Bu kurumların çalışmalarını araştırabilir ve faizsiz krediden kurtulabilirsiniz.

Faizsiz ev almak isteyen kişilerin, bu işte uzman olan kuruluşlarla irtibata geçmeleri gerekiyor. Taksit miktarını ve sayısını siz belirliyorsunuz. Hizmet bedeli dışında bir bedel ödemiyorsunuz. Bu bedeller, ev fiyatı dışındadır ve banka kredisi gibi, evinize ortak olmamaktadır. Ev fiyatı dışında kredisiz ve faizsiz ev sahibi olmak isteyen herkes faizsiz sistemle çalışan kurumlarla irtibat haline geçebilir.

İnşaattan Ev Almak

İnşaat şirketlerinden ev alırken, tapu konusuna dikkat edilmesi ve kredi sorunun çözülmesi gerekiyor. Çoğu inşaatçı, müşterilerinin kredi çekmesini ister. Ancak bu sistem, çok da iyi diyemeyiz. Çünkü bankasız kredisiz ev sahibi olmak varken, neden banka kredisi ile ev sahibi oluyoruz. Sıfır daire alma konusunda da yardımcı olan bu kurumlar, faizsiz bir şekilde ev sahibi olmanız için yardımcı olunabiliyor. Yine taksit ve miktarlarını siz belirliyorsunuz.


Geri Dön