Kira

Ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıklar çözülüyor! İşte yeni yönlemle ilgili tüm detaylar...

Kira uyuşmazlıklarında da arabuluculuğu zorunlu yapacak düzenlemeye ilişkin çalışmalar devam ediyor. Peki kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk düzenlemesi nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar... Hukukçular, 2012 yılından bu güne farklı başlıklarla uygulanana arabuluculuk çok önemli yararlar sağladı

Kira uyuşmazlıklarında da arabuluculuğu zorunlu yapacak düzenlemeye ilişkin çalışmalar devam ediyor. Hukukçular, 2012 yılından bu güne farklı başlıklarla uygulanana arabuluculuk çok önemli yararlar sağladı. 

 

Avukat Nergis Özcan, 2,9 milyon dosyanın arabuluculuk sisteminden geçtiğine, bunun 2 milyonunun çözüme kavuştuğuna dikkat çekti. 

Peki kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk düzenlemesi nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Ev kiralarında yaşanan fahiş yükselişlerle beraber, son zamanlarda konut sahipleri ve kiracılar arasında açılan davalar mahkemeleri doldurdu. Hukukçu isimler, çalışmaları süren arabulucuk düzenlemesinin çok önemli yararlar sağlayacağının altını çizerken, arabuluculara giden uyuşmazlıklarla ilgili en geç 4 haftada karar verilmesi gerektiğini belirtiyor. 

 

Avukat Nergis Özcan, arabulucukla ilgili açıklamasında "Arabulucular mahkemeler üzerindeki yüzde 70'lik bir yükü almış durumdalar" ifadelerini kullandı. Kiracı ve ev sahiplerinin arasındaki savalar 1 seneden uzun sürüyor, arabuluculuk uygulamasının bu durumu değiştirebileceği öngörülüyor. 

4 HAFTADA ÇÖZÜLEBİLECEK 

NTV'nin aktardığına göre; vukat Özcan, düzenlemenin hayata geçirilmesiyle konut sahibi- kiracı anlaşmazlıklarının 4 hafta gibi bir sürede çözüme kavuşabileceğine vurgu yaptı. 

ARABULUCUK NASIL İŞLEYECEK? 

Düzenleme uygulamaya alındığında, kiraların ödenmemesine veya tespitine ilişkin uyuşmazlıklarda ev sahipleriyle kiracılar dava açmadan önce arabulucuya başvuruda bulunacak. 

Arabuluculuk görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması durumunda dava açılmasına imkan sunulacak. 

Ev alıp satacaklar buna dikkat! Tapu ile ilgili flaş detay!

Benzin ve motorine bir zam daha geliyor! İşte yeni fiyatlar! Opet, PO, Total, Shell ve BP 7 Haziran 2022 fiyat listesi!

Tarım Kredi Kooperatifi'nde bu hafta neler var? İşte 7 Haziran 2022 indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi