Kira

Ev sahibi ve kiracılar arasında sular durulmuyor: 50 TL'lik kira zammı ev sahibine kabus yaşattı! 

Bursa'da bir kadın tüm birikimiyle aldığı evdeki kiracı yüzünden resmen kabusu yaşadı. Kiracı 2+1 daireye 400 lira öderken mağdur ev sahibi artık iletişim bile kuramadıklarını belirtti. 

Konut sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Taraflar arasında hehr geçen gün yeni bir tartışma konusu gündeme geliyor. 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki kavgalara bir yenisi de Bursa'dan eklendi. Dişinden tırnağından artırıp bir konut satın alan vatandaş, evi aldığına pişman edecek kiracıyla karşı karşıya kaldı. 

50 TL'LİK KİRA ZAMMI

Bursa'da yaşanan olayda ileri sürülen iddiaya göre, ev sahibi 2022 senesinde satın aldığı konut için kiracıyla sözleşme yenilemek istedi ancak kiracı bu durumu kabul etmedi. 

ATV Haber'e yaşadıklarını anlatan ev sahibi, "2020 senesinde eski ev sahibiyle yapılmış bir kontrat bulunuyor. Bu 350 TL. Bu daireyi ben satın aldığımda bana devrolmuş oldu. İhtar çekmedim çünkü yeni sözleşmeyi imzalayacaklarına ilişkin iyi niyet göstergesi sergilediler. Ardından ihtar süremiz dolduğunda sözleşmeye imza atılmadı" ifadelerini kullandı. 

Olayın mahkemeye taşındığını aktaran ev sahibi, kiracının bu duruma sinirlenerek kirayı sadece 50 TL artırdığını dile getirdi. Bu durumda yeni kira 400 TL oldu. Konut sahibi artık iletişim dahi kuramadıklarına dikkat çekti. 

AVUKATTAN EV SAHİPLERİNE UYARI 

Avukat Gizem Gonce de konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve ev sahiplerine kritik bir uyarı yaptı. Gonce, satın alınan dairede kiracı varsa yapılması gerekenin ilk olarak o kiracıya ihtarname çekmek olduğuna vurgu yaptı. 

Gonce, "Mutlaka bir ay içerisinde ihtarname yollanması gerekiyor. Bu bir aylık süreler oldukça önem arz ediyor" açıklamasında bulundu.

EV SAHİBİNİN BİLMESİ GEREKENLER 

Konut sahiplerinin eve ihtiyacının olması, kiracının mülkte on yıldır ikamet etmesi, ev sahibinin tadilat yapmak istemesi, kiracının kira ödemesini yapmaması, ev sahibinin değişmesi gibi haklı sebepleri olduğu durumda kiracıyı çıkarmak için ihtarname yollama hakkı bulunuyor. 

Kiracıya ihtar adi yazılı şekilde PTT aracılığıyla ya da noter üzerinden yollanabiliyor. Fakat hukuki süreci daha güvenilir ve resmi bir şekilde başlatabilmek için ihtarın noterden çekilmesi tavsiye ediliyor. 

Bakan Şimşek resmen duyurdu: Akaryakıt fiyatları da enflasyonla güncellenebilir! 

TOKİ’nin Antalya, Balıkesir ve Denizli projeleri için teslim müjdesi geldi!

Otomobilde taksit sayısı değişti! Hangi otomobil kaç taksitle alınabilir? İşte taksit listesi…