Kira

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sular durulmuyor! Polis ve ev sahibi kira zammı sebebiyle mahkemelik oldu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan zam ve tahliye tartışmalarına her gün yeni bir örnek ekleniyor. Şimdi de Mardin'de bir polis ve ev sahibi kira zammı sebebiyle mahkemelik oldu. İşte ayrıntılar...

Mardin'in Kızıltepe İlçesinde görevli polis memuru Tayfun Yıldırım ile güvenlik korucusu olan konut sahibi Mehmet Metin Tekin arasında, kira artışı sebebiyle uzun zamandır gerginlik yaşanıyordu. 

Aktarılan detaylara göre, uzun zamandır devam eden gerginliğin ardından, geçtiğimiz senenin Eylül ayında tartışma yaşandı. 

Sabah Gazetesi'nden Hüseyin Kaçar'ın haberine göre; tartışma kavgaya dönüşünce, aynı apartmanda yaşayan polis memuru Cem Özmen ile konut sahibi Metin Tekin'in yakınları da olaya dahil oldu. 

Kavga esnasında polis Yıldırım'ın silahını alan Cem Özmen, Tekin ve yakınlarını durdurmak için  havaya ateş açtı. Polis memurları alınan ifadelerinin ardından, konut  sahibi Nizamettin Tekin ile beraber Tahsin, Lokman, Mehmet Metin, Fatih, Muhammed ve Niyazi Teki'in tutuklanmasına karar verildi. 

Fakat avukatların itirazı sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. 

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma bitirilerek iddianame hazırlandı. Savcılık, ev sahibi Mehmet Metin Tekin ve yakınları ile ilgili  "mala zarar verme, konutta veya eklentilerinde silahla birden fazla kişi ile yağma, kasten yaralama" suçlarından hapis talebiyle dava açıldı. 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar, 2022 Haziran'da getirilen yüzde 25 zam sınırlamasının ardından gün geçtikçe daha da karmaşık hale geldi. Taraflar, adliye koridorlarını doldururken; sosyal medya üzerinden de seslerini duyurmaya çalışıyor. 

Mağdur ev sahipleri, kiracılar ile yaşadıklarını sık sık sosyal medya üzerinden paylaşırken; yasaların düzenlenmesini talep ediyor. Ayrıca, yüzde 25 sınırının bitmesiyle, 1 Temmuz itibarıyla kira zam oranı yüzde 65 olarak açıklandı. Bu rakamı fazla bulanlar olurken, ev sahiplerinin evlerine çöküldüğüne dikkat çekenler de bulunuyor. Binlerce kişi kiracısından mağdur olurken; fahiş zam talepleri sebebiyle zorluklar yaşayan kiracılar da bulunuyor. 

50 bin TL ihtiyaç kredisinin Ziraat Bankası, Vakıfbank, TEB, Akbank tarafından uygulanan faizleri yüzde kaç oldu?

Mahmut Atilla Kaya'dan İzmir çıkışı: Sorunlu yapılar acil dönüştürülmeli, Belediye yapamıyorsa devretsin Bakanlık yapsın

Aile Bakanı 2210 TL'yi resmen açıkladı. Hemen başvurun