Kira

Ev sahibi ve kiracıyı koruyan kira kontratlarında neye dikkat edilmeli?

Hem ev sahibinin hem kiracının haklarını koruyan kontratlara imza atmadan önce bilinmesi gerekenler ortaya çıktı. Kira kontratının detaylı, planlı ve eksiksiz imzalanması için nelere dikkat edilmeli? İşte kritik detaylar…

Her iki taraf adına olmazsa olmaz şart zam oranının ve sözleşme süresinin kira sözleşmesinde belirtilmiş olmalı. Aynı zamanda uzmanlar, kira kontratı yaparken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. 

KİRA KONTRATINDA KİRACI NEYE DİKKAT ETMELİ

EV SAHİBİ KİRA KİRA KONTRATI İMZALARKEN NEYE DİKKAT ETMELİ 

KİRA KONTRATINDA HANGİ BİLGİLER YER ALIR? 

KİRA SÖZLDEŞMESİNDE 10 YIL DETAYI 

Sözcü'de yer alan habere göre; kira sözleşmesi süresi ne olursa olsun, sözleşmede kararlaştırılan süreye ilaveten kira süresi 10 yıl boyunca kendiliğinden yenilenecek. Örneğin sözleşmede kira dönemi 1 yıllık olarak belirlendiyse bu 1+10 yıl anlamına gelir. Bu detay çoğu zaman unutuluyor ya da 10 tam yıl hesaba katılıyor.


KİRA BEDELİ ENFLASYONU GEÇEMEZ 

Kiralardaki fahiş artışları önlemek için 10 Haziran 2022 itibarıyla getirilen yüzde 25 tavan uygulaması, 1 Temmuz itibarıyla sona erdi. Artık mevcut düzene dönüldü yani 12 aylık ortalama Tüketici Fiyatları Endeksi’ne (TÜFE) göre artışlar yapılıyor. Son açıklanan enflasyon verisine göre bu oran yüzde 65.93 oldu. Bu oran, kira artışı için üst tavan olarak belirlendi.

 

Ev sahiplerinin eli ayağı bağlı: 30 bin TL kirası olan evde kiracısı 3 bin 500 TL'ye oturuyor!

Düşük kira ödeyenler dikkat! Kira tespit davasında hap bilgiler ortaya çıktı!

Kira sözleşmesi yapılırken senet imzalanır mı?