29 / 04 / 2024

Ev sahipleri aman dikkat! Bunu yapmayana ceza geliyor! Hemen bakın!

Ev sahipleri aman dikkat! Bunu yapmayana ceza geliyor! Hemen bakın!

Ev sahipleri aman dikkat... Bunu yapmayana resmen ceza geliyor... Hemen tek tek açıklanan bu tarihlere bakın!



KİMLER EMLAK VERGİSİNDEN MUAF?

Verilen detaylara göre, Emlak Vergisi Kanunu’na göre hiçbir geliri olmayanlar, şehitler, gaziler, engelliler, dul ve yetimler, brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek evleri için vergi ödemezler. Hisse ile bile olsa birden fazla konutu olanlara emlak vergisinden muafiyet verilmez. Bu sebeple de tek konuttan başla gayrimenkulü olanlar senede 2 defa emlak vergisi ödemekle yükümlüdür.

Ev sahipleri aman dikkat! Bunu yapmayana ceza geliyor! Hemen bakın!

EMLAK VERGİSİ NASIL HESAPLANIR?

Paylaşılan detaylara göre, büyükşehir sınırlarındaki konutlarda emlak vergisi değerinin binde 2’si, büyükşehir olmayan yerlerde de binde 1’i olacak biçimde hesaplanıyor. İş yerlerine ait değerin büyükşehirlerde binde 4’ü, diğer şehirlerde binde 2’si vergi oluyor. Arsalarda ise benzer hesaplamalar gerçekleştirilirken söz konusu ödeme esnasında kültür payı adında verginin yüzde 10’u kadar katkı payı tahsil ediliyor.

Emlak vergisi muafiyetinden faydalanmak için belediyelere başvuru yapıp dilekçe verilmesi gerekli. Muaf olduğunu bilmeden ödeme yapanlar da yine belediyeye başvuru yapıp 5 sene olarak geriye dönük para iadesi alabiliyor. Örnek hesaplama tablosuna göre 2023'te emlak vergi değeri 1 milyon 533 bin Türk Lirası olan bir evin kültür payı ile beraber toplam emlak vergisi tutarı 3 bin 372 TL oluyor.

 

Bunu yapmayan tapu sahipleri aman dikkat! Son tarih bir bir açıklandı, büyük ceza geliyor!

Tapu sahipleri aman dikkat! Bu tarihte resmen sona erecek! Yapmayanlar yandı!

Tapu sahipleri dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!


Geri Dön