Kira

Ev sahipleri aman dikkat: Kiracınız bunu yaparsa hemen sulh hukuk mahkemesine başvurun!

Evden çıkarken eve zarar veren kiracı ile ilgili ev sahipleri neler yapabilir? Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu tarafından böyle bir durumda yapılabilecekler tek tek açıklandı. İşte o paylaşım... 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında, yüzde 25 zam sınırı sebebiyle büyüyen anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Mahkemeler ev sahibi ve kiracı davalarıyla dolup taşarken, günlük hayatta taraflar arasındaki tartışmalar hızla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde de İstanbul'da bir kiracının boşalttığı evin camını çerçevesini indirdiği, malzemelere hasar verdiği gündeme geldi. 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu tarafından, https://x.com/eyupogluisikgor resmi X sosyal medya hesabından ev sahibinin, kiracı anlaşmazlığında yapabilecekleri ile ilgili bir paylaşım yapıldı. Söz konusu paylaşımda, İstanbul'da yaşanan bu olayın ardından bu durumda ev sahibinin yapabilecekleri şu şekilde açıklandı: 

"BU DURUMDA EV SAHİBİNİN YAPMASI GEREKEN NEDİR?

Hızlı bir şekilde sulh hukuk mahkemesine başvurup hasar tespiti için rapor talep etmelidir. Mahkeme hemen bir haftada tensibi çıkartır diğer hafta ise bilirkişi incelemeye gelir ve zararı tespit eder. Bir ay içinde de raporu oluşturup size teslim eder."

Peki ev sahipleri bu durum ile ilgili neler söyledi? Kiracı anlaşmazlıklarında neler yapılıyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

 

Kira artış oranı yüzde 65'e çıktı, ev sahipleri sağlam kiracı arayışına girdi!

BES yatırımcısına ucuz kredi dönemi başladı! İşte banka banka BES kredileri

Kanal İstanbul çevresindeki arazilerin fiyatları düşüyor! Satmayın, tufaya düşmeyin!