Kira

Ev sahipleri aman dikkat! Kiracıların eline düşmeyin...

Günümüzde kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar artarak devam ediyor. Kiracılar ile ev sahipleri arasında yeni bir döneme girildiği kaydedildi. Ev sahipleri kiracıları bugüne kadar sıkıştırırken şimdi vergi cezası nedeni ile ev sahipleri kiracıların peşinde...

Türkiye’de ev sahipleri elde etmiş oldukları kira gelirlerini Gelir İdaresi Başkanlığı’na doğru bir şekilde bildirip vergisini de ödemekle mükelleflerdir. Fakat bugüne kadar bu sistem çok sağlıklı bir olarak işleyemedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ev sahiplerini ve kira gelirlerini araştırması ve sonrasında ev sahipleri iyice köşeye sıkışmış durumdalar. Buna göre, durum öyle bir hal aldı ki ev sahipleri adeta kiracıların eline düşmüş durumdalar.

KİRACILARDAN BİLGİ ALINACAĞI BELİRTİLDİ

Ev sahiplerinin gerçek kira gelirlerinin araştırılması ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı kiracılardan bilgi edinmeye başladıkları kaydedildi. Bu süreçte kiracılar ödemiş oldukları kira tutarını bakanlığa bildiriyorlar. Bakanlık ise ev sahibinin beyanı ile bu bilgileri karşılaştırıyor. Buna göre, arada herhangi bir tutarsızlık varsa ev sahibinde hem geçmiş senelerin kira gelir vergileri hem de vergi kaybı cezaları talep edilmektedir. Bunun için ev sahipleri adeta kiracıların eline düştüler. Kiracılara kötü davranan  ev sahipleri bu durumdan cezasız sıyrılabilmek adına  enteresan teklifler sunmaya  başladılar.

 

KİRAYA İNDİRİM YAPALIM TEKLİFİ SUNULUYOR

Ev sahiplerinin vergilerini ödemediklerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tespit edilmesi durumunda nerede ise 1 senelik kira bedelini vergi ve ceza olarak ödemek zorunda kalacakları biliniyor. Bunu gören ev sahipleri şimdi kiracıların kapısını zam için değil indirim için çalmaya başladılar. Kiracılara kendilerine sorulursa kira miktarını eksik bildirmesine karşı ev sahipleri kiraya indirim yapmayı da kabul ediyorlar. Öte yandan, bu yapılacak kira indirimi ev sahibinin ödeyeceği vergi ve cezanın kat kat altında olduğu için bunu göze alabiliyorlar.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 4,5 milyon ev sahibinin denetlendiğini ve buna dair çalışmaların sürdüğünü açıklamıştı. Bir süre sonra ev sahiplerine ceza ve vergi ödemelerine dair tebligatların başlaması da bekleniyor.

Kira tartışmasında tansiyon yükseldi! Enişte ve yeğen gözaltında!

Ev sahipleri dikkat! İşte kira sözleşmesindeki bir yıl detayı! Kiracıyı çıkaramazsınız!

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracıyı neler bekliyor?

Kira davaları neden uzun sürüyor? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın!