01 / 05 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Bölgesel değerleme geliyor!

Ev sahipleri dikkat! Bölgesel değerleme geliyor!

Ekonomi Yazarı Remzi Özdemir yaptığı açıklamada kontratların e-devlet üzerinden yapılacağını ve yapay zeka ile takip edileceğini dile getirdi.



Ekonomi Yazarı Remzi Özdemir merakla beklenen 31 Mart yerel seçimlerinden sonra vatandaşları bekleyenleri anlattı.

TELE1’ yer alan habere göre Ekonomi Yazarı Remzi Özdemir 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra kiralara takip geleceğini dile getirdi.

Ev sahiplerini yakından ilgilendiren bir kulis bilgisini veren Ekonomi Yazarı Remzi Özdemir “Biliyorsunuz kontratlar artık e-devlet üzerinden yapılacak ve her iki taraftaki kontratı imzalayan onaylayan her iki tarafın da yapay zeka ile para hareketleri IBAN’ları takip edilecek. Böylelikle olası bir gerçek dışı kira olursa tespit edilecek. Artık rayiçler de ciddi anlamda belirlenecek. Bölgesel değerlemeler geliyor. Örneğin Şişli’de oturuyorsunuz 20 milyon TL'lik bir evin satış bedelini 15 milyon TL şeklinde göstermeyeceksiniz bu ayrıca bir vergi geliri de olacak. Özellikle büyük para sahipleri topraktan adı verilen sistemle çoklu dairesi olanlara özellik bir vergi düzenlemesi geliyor yani 5 ila 10’dan sonra konutu olanlara ciddi bir vergi gelecek” diye konuştu.

Ev sahipleri dikkat! Bölgesel değerleme geliyor!

KONUT FİYATLARI 1 SENEDE YÜZDE 12 DÜŞTÜ


Sahibindencom'un, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’yle (BETAM) hazırlamış olduğu araştırmasının merakla beklenen 2024 yılı Şubat sonuçlarını açıkladı.

Söz konusu rapora göre konut reel satış fiyatları sekiz aydır düşüş gösteriyor. Türkiye genelinde fiyatlar geçen seneye göre yüzde 12,1 ve mega kent İstanbul’da yüzde 14,6 gerileme gösterdi. Cari konut fiyatlarındaki artış oranı Ocak'a kıyasla ülke genelinde 8,8 puan azaldı ve yüzde 46,9’a düştü.

Reel konut fiyat endeksi Şubat ayında Ocak ayına göre 4,2 puanlık azalışla 173,5’e geriledi. Ocak ayından Şubat ayına enflasyon oranı yaklaşık yüzde 4,5’ken Türkiye genelinde cari konut fiyat artışları da aynı dönemde yüzde 2,1’de kaldı.

BÜYÜKŞEHİRLERDE DÜŞÜŞ

Söz konusu raporda yer alan detaylara göre önceki 7  ayda olduğu gibi konut reel satış fiyatı üç büyükşehirde Şubat ayında da düştü. Ocak ayında Şubat ayına reel konut fiyatı mega kent İstanbul’da 4 puan, Ankara’da 3,2 puan, İzmir’deyse 4 puan azalma gösterdi. Şubat ayınca reel konut fiyat endeksi mega kent İstanbul’da 170,3, başkent Ankara’da 195,7, İzmir’deyse 177,6 şeklinde oldu.

 

Bakan Özhaseki açıkladı! TOKİ, 1 milyon 340 bin konut yaptı...

Prof. Dr. Naci Görür'den ürküten Muğla açıklaması: 4 büyüklüğünde sallandı, çok daha büyük deprem olabilir!

1940 yılında TBMM'nin hemen yanında 19 bin 700 liraya icradan satılık daire!


Geri Dön