Ev sahipleri dikkat! Neden noter onaylı kira sözleşmesi hazırlamalısınız?
Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev sahiplerinin neden noter onaylı kira sözleşmesi hazırlaması gerektiğini açıkladı.
Ev sahipleri ve kiracı kavgaları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, hem konut sahipleri hem de kiracılar yaşadıkları sorunları sosyal medya hesapları üzerinden sık sık paylaşıyor.
İki senedir konut sahiplerinin elini kolunu bağlayan yüzde 25 zam sınırının bu ay itibarıyla sona ermesinden sonra iki taraf arasındaki davaları daha da artıracağı kaydedilirken, düşük kiralardan dert yanan ev sahipleri de hakları ile ilgili araştırmalar yapıyor.
Mülk sahibi ve kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/eyupogluisikgor üzerinden yaptığı paylaşımda ev sahiplerinin neden noter onaylı kira sözleşmesi hazırlaması gerektiğini açıkladı.
Paylaşımında kötü niyetli kiracılar tarafından imzaya itiraz edilerek yargılama süreci uzatılmaya çalışıldığını belirten, Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, "Noter onaylı kira sözleşmesinin hazırlanmasının en önemli nedeni, kiracının imzaya itiraz edememesini sağlamaktır." ifadelerini kullandı.
Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun paylaşımı şu şekilde:
NOTER ONAYLI KİRA SÖZLEŞMESİ NEDEN HAZIRLANMALI!
Kötü niyetli kiracılar tarafından imzaya itiraz edilerek yargılama süreci uzatılmaya çalışılmaktadır. Noter onaylı kira sözleşmesinin hazırlanmasının en önemli nedeni, kiracının imzaya itiraz edememesini sağlamaktır. İmzaya itiraz edilerek yargılama konusu yapılması, icra hukuk mahkemesinde açılabilecek davaların bile sulh hukuk mahkemesinde açılmasına sebep olur ve yargılamayı uzatır.
Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun paylaşımına şu yorumlar geldi:
Belediyelerden Balıkesir ve bir şehirde daha satılık 5 arsa!
Ankara, İzmir ve Kırklareli'deki 4 gayrimenkul özelleştiriliyor! 1.5 milyon TL'den başlayan geçici teminat bedelleriyle!
Tahliye taahhüdü, bir yıllık sözleşme bitmeden verilebilir mi? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!