09 / 05 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Tahliye taahhütnamesinde buna dikkat etmeyenler çok pişman olacak!

Ev sahipleri dikkat! Tahliye taahhütnamesinde buna dikkat etmeyenler çok pişman olacak!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim hız kesmeden devam ederken, yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de tahliye taahhütnamesi ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. İşte o paylaşım...



 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında esen sert rüzgarlar son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. İki taraf arasındaki gerilim hız kesmeden devam ederken, hem ev sahipleri hem de kiracılar sahip oldukları haklar ile ilgili sık sık araştırmalar yapıyor. 

Sosyal medya üzerinden sık sık ev sahibi ve kiracı hakları ile ilgili olarak paylaşım yapan 8 bin 5688 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/bilgiler_hukuki üzerinden tahliye taahhütnamesi ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Hukukbil paylaşımında tahliye taahhütnamesi bizzat kiracı veya temsilcisi tarafından imzalanması gerektiğini belirterek, "Eğer konut evli bir çift tarafından aile konutu olarak kiralanacaksa kiracı olmayan eşin de taahhütnameyi imzalaması gereklidir. Aksi halde tahliye taahhütnamesi geçersiz olacaktır." ifadelerini kullandı.

Hukukbil tarafından yapılan paylaşım şu şekilde:


Tahliye taahhütnamesi bizzat kiracı veya temsilcisi tarafından imzalanmalıdır. Eğer konut evli bir çift tarafından aile konutu olarak kiralanacaksa kiracı olmayan eşin de taahhütnameyi imzalaması gereklidir. Aksi halde tahliye taahhütnamesi geçersiz olacaktır.


Hukukbil'in paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

Milli Emlak'tan son dakika hem Nisan hem de Mayıs 2024 fırsatı! 23 bin liradan başlayan fiyatlarla KDV'den muaf araziler

Kazançlı toprak yatırımının tek sırrı! Hikaye; olmuşa değil, olacağa yatırım yapın!

Antalya'da 500 milyonluk villa vurgunu!


Geri Dön