27 / 04 / 2024

Ev sahipleri ile kiracıların kavgası niçin bitirilemiyor? 

Ev sahipleri ile kiracıların kavgası niçin bitirilemiyor? 

Ülke genelinde ev sahibi ve kiracılar arasındaki kavgalar her geçen gün artarak devam ediyor. Peki ev sahipleri ile kiracıların kavgasını bitirmek çok mu zor? Niçin bitirilemiyor? 



Son iki yıldır artan enflasyonla beraber fahiş artışa geçen ev kiraları; ev sahipleri ve kiracılar arasında büyük tartışmalara neden oluyor. Her geçen gün yeni bir ev sahibi ve kiracı tarışması ile güne başlarken, olaylar bazen ciddi noktalara geliyor. Öyle durumlar oluyor ki, ev sahibi ve kiracılar arasındaki kavgalar ölümlere neden oluyor. Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kavgalardan bu zamana kadar en az 11 kişi hayatını kaybetti. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabı X'ten konuyla ilgili şu soruyu sordu: Ev sahipleri ile kiracıların kavgasını bitirmek çok mu zor? Niçin bitirilemiyor? Vatandaşlar ise bakın bu soruya ne yanıt verdi. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan geşlen yanıtlar... 

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1
Ev sahipleri ile kiracıların kavgasını bitirmek çok mu zor?

Değil.

Niçin bitirilmiyor?

Mağdur ev sahibi @kiracimagduru: Kavga bitirilmiyor çünkü bunun tek çözümü tahliyelerin hızlanması, 2 senedir hakkı yenen ev sahiplerinin kiralarının günümüze uyarlanması , bunlar olursa barınma krizi başlicak ve devlet bunu karşilayamacak. İsyan ozaman çıkıcak. Attılar bu sorumluluğu üzerimize seyrediyorlar

Mağdur ev sahibi @kiracimagduru: Kiraların günümüze uyarlanması gerekir. 20bin lik evde 2/3 bin kira verenler var. Ev sahibi kiracıyı finanse etmek zorunda değil, enflasyon hepimize var, yıllarca çalışıp didinip aldığım evde neden bedavaya elin adamını oturtayım.

Mağdur ev sahibi @kiracimagduru: Horoz gibi dövüştürüyorlar bizi, dava ve istinaf süreleri kısalsın ,tek taraflı yasalar değişsin bu kavga biter. Önüne gelen ver mahkemeye diyor,4-5 sene cepte 3 kuruşa oturmaya devam ediyor. Kanun yoluyla hakkını alamayan kendi başının çaresine bakmaya çalışıyor.

Ismail Baş@BasIsmail: Bu kavgayı bitirmek çok kolay, çözümler 

Alper Kutlu @alper_kutlu: hem konut üretimi az hem de yaptırımlardan dolayı evler kiraya verilmek yerine boş tutuluyor. Bu da kiralık daire sayısının dibe vurmasına ve kiraların da tavan yapmasına neden oluyor.

Kirayı elden veren kiracılar yandı! 22 bin 800 lira ceza ödeyebilirsiniz!

Ev sahipleri ile kiracıların bitmeyen tahliye tartışması: Bu 4 maddeye aman dikkat!

Geri Dön