16 / 05 / 2024

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiralarda 2 Temmuz hazırlığı başladı! Zam oranı yüzde 100'ü bulabilir!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiralarda 2 Temmuz hazırlığı başladı! Zam oranı yüzde 100'ü bulabilir!

Yüzde 25 zamma takılmak istemeyen konut sahipleri, kiralık konutlarını ilandan kaldırıyor. Kiralarda 2 Temmuz hazırlığı başladı. 



Türkiye Gazetesi'nden Kaan Zenginli'nin haberine göre; Yuvam Emlak sahibi Ersin Çetin, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

"Üç ay içinde kiraya verilen bir daire için bir yıl boyunca yüzde 25 zam sınırı geçerli. Şayet 2 Temmuz 2023'te evinizi kiraya verirseniz bu zam oranını siz istediğiniz gibi belirleyebiliyorsunuz" şeklinde konuşan Ersin Çetin, bu durumun sektörde kulaktan kulağa yayıldığına dikkat çekti. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiralarda 2 Temmuz hazırlığı başladı! Zam oranı yüzde 100 ü bulabilir!

Açıklamasında "Birçok müşterimiz ilanlarını geri çekti, 2 Temmuz'da girmek üzere anlaştık. Mesela 10 bin lira kirası olan bir daireyi bugün tutarsanız, ev sahibi yıl boyunca size yüzde 25 zam uygulayabilir" ifadelerine yer veren Çetin, 2 Temmuz'dan sonra ev tutulduğunda sene içinde zam oranının yüzde 100'ün üzerine çıkabileceğinin altını çizdi. 

Yüzde 25 zam sınırının satılık konut fiyatlarını da yükselteceğini vurgulayan Ersin Çetin, "Ev alırken oturmak veya yatırım için alıyorsunuz. Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle yatırım yapmak isteyenler biraz daha temkinli davranıyordu" diye konuştu ve bu sınır kaldırıldığında yatırım düşünülen evlerede ilginin artacağını vurguladı. 

Ersin Çetin, "Nihayetinde getirisi yükseliyor. Bu da ev fiyatlarının artmasına yol açacaktır" şeklinde konuştu. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiralarda 2 Temmuz hazırlığı başladı! Zam oranı yüzde 100 ü bulabilir!

Avukat Sibel Aslan da konu ile ilgili konuştu ve "Uygulamanın uzatılması ile ilgili  bir açıklama yok. Bu nedenle kiracılar, 1 Temmuz’dan sonra tuttukları evler için ev sahibinin inisiyatifine kalıyorlar" ifadelerini kullandı ve mevcut kanun nedeniyle pek çok anlaşmazlık oluştuğunu, şimdi bu dava sayılarının katlanacağını öngördüklerini belirtti. 

Bunu yapmayan tapu sahiplerine büyük ceza geliyor! Son tarih tek tek açıklandı! Sakın kaçırmayın!

Sosyal yardımlara yeni zam var mı? 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı peş peşe açıklandı! Şimdi bakın!

TOKİ İstanbul Nisan 2023 kuralarında son dakika! Arnavutköy, Başakşehir, Esenler kura takvimi resmen tek tek açıklandı!


Geri Dön