Kira

Ev sahipleri yeni kiracılar için sayfalar dolusu kira kontratı hazırlıyor! Neden mi? İşte örnekleri...

Yüzde 25 kira artış sınırı milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Yeni düzene geçilmesi ile derin nefes alan ev sahipleri,  evlerini kiraya vermekten korkar hale geldi. Neden mi? İşte örnekleri...

Ev sahibi kiracı arasındaki gerginlik son iki sene gündemden hiç düşmedi. Özellikle yüzde 25 kira artışı sınırının tetiklediği bu dönem ev sahiplerinin kabusu oldu. Milyonlarca ev sahibi bu süreçte hem paralarından hem de evlerinden oldu. 1 Temmuz itibarıyla yeni döneme geçilse de, ev sahiplerinin mağduriyeti devam ediyor. Milyonlarca ev sahibinin kiracılarıyla aralarındaki sorunlar devam ediyor.

Öte yandan evini yeni kiracıya vermek isteyen ev sahipleri ise adeta panik içinde. 'Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer' misali evlerini kiraya verirken tereddüt içinde kalıyor. Hatta bazı ev sahipleri evlerini kiraya vermek yerine boş tutmayı tercih ediyor.

Neden mi? Konut mağduru A. Vurucu sosyal medya hesabı X'ten örneklerle açıkladı. İşte o paylaşımlar ve gelen yorumlar....

A.Vurucu@a_vurucu07

Ev sahipleri, yeni kiracılardan kira kontratında niye bu kadar talepler istiyor diyorsunuz? 
@zafersahin06
 
size anlatılanlara, yazılanlara kulak tıkıyorsunuz,  görmüyorsunuz bari aşağıdaki 2-3 tane kiracı yorumuna bakın, ihtimal vermiyorum ama belki kendinizi sorgularsınız.!
siz, malıyla mülküyle mağdur olan insanlara  benim tarafım belli deyip kulak tıkarsanız, evleri yeniden kiralamayı düşündüklerine şükredecek duruma bile  gelirsiniz. çünkü ev kiralamayı düşünmeyen birçok  ev sahibi de var.!

Şu an satma değil alma zamanı: 'Yatırım için konut değil, toprak alın yapın' açıklaması!

Ekonomist Mert Başaran üstüne basa basa uyardı: Eski evlerinizi satmayın! Arsa almış gibi düşünün!