29 / 04 / 2024

Ev sahiplerinden ‘yok artık’ dedirten hamle! Artık açık artırma ile kiralıyorlar!

Ev sahiplerinden ‘yok artık’ dedirten hamle! Artık açık artırma ile kiralıyorlar!

Emlak kiralama bedellerinin son bir yıl içindeki inanılmaz artışı ve piyasadaki hareketlilik sonrası daha fazla gelir elde etmek isteyenler kirada açık artırma yapmaya başladı. Emlak ofisler ve ev sahiplerinin bu yeni adımı, kiralık ev arayan vatandaşın durumunu iyice güçleştiriyor.



ŞİKAYETLER GELMEYE BAŞLADI

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, çok yaygın olmasa da odaya bu konuda şikayetler gelmeye başladığını belirterek, “Ev sahipleri ve bazı emlak ofisleri kiracılar içinde rekabeti kızıştırmak için bu sistemi uyguluyor. Aslında bir pazarlık usulü gibi yapılıyor. Serbest piyasada her ürün için bir pazarlık gerçekleşir. Ancak bu durumu kötüye kullanan ve haksız yere fahiş fiyat  söyleyen kişileri de şikayet etmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ev sahiplerinden ‘yok artık’ dedirten hamle! Artık açık artırma ile kiralıyorlar!

Eğer kiracıyı mağdur bırakan fahiş fiyat artışı olduğu tespit edilirse ceza uygulanacağını belirten Nizameddin Aşa, “Fırsatçılık ve fahiş fiyat cezası verilebilir. Kötü niyeti şekilde yapılıyorsa, manipülasyon varsa bunların cezası bulunuyor. Kiralamak isteyenlerin tespit ve şikayet etmeleri şartıyla, usulsüzlük durumunda şikayetler Ticaret Bakanlığı'nın il müdürlüklerine yapılabilir” dedi.

Son 8 gün kaldı! Denizbank’tan 20 bin TL’ye kadar ihtiyaç kredisi!

Vergisi fiyatından pahalı olmayan araç sayısı bu kadar kaldı! Çok şaşıracaksınız!

En güzel tatil hediyesi! Lenovo Tab M8 Helio tablet kaç TL? Özellikleri neler? 22 Ocak 2023 Fiyat Listesi

 


Geri Dön