Ev sahiplerini ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Tahliye taahhüdünde buna dikkat!
Mülk sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken pek çok ev sahibi de tahliye taahhüdü ile ilgili detayları merak ediyor. İşte ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken o detay...
Mülk sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar gündemden düşmezken hem konut sahipleri hem de kiracılar yaşamış oldukları mağduriyetleri sık sık sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıyor.
Konut sahipleri kiralardaki yüzde 25 sınırlamasından dert yanarken, kiracılar da yüksek kira artışlarından rahatsız. İki taraf arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken tahliye davaları ile ilgili detaylar da pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor.
Hem mülk sahipleri hem de kiracılar ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Avukat Tarık Çakmak da resmi X hesabı https://x.com/avtarikcakmak üzerinden yine çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. Avukat Tarık Çakmak paylaşımında tahliye taahhüdüne değindi.
Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımı şu şekilde:
TAHLİYE TAAHHÜDÜ NET TARİH İÇERMELİDİR !
"...Somut olayda; taraflar arasında 01.02.2005 tarihli ve 01.05.2012 tarihli kira sözleşmeleri bulunduğu, davalı tarafından sözleşmelerdeki imzanın inkar edilmediği, 01/05/2012 başlangıç tarihli sözleşmenin 1. maddesinde sözleşmenin, taraflar arasında 01/02/2005 tarihinde yapılmış olan kira sözleşmesinin kira süresinin uzatılması, yeni dönem kira bedelinin belirlenmesi ve değişen şartlara uyarlanması amacıyla yapıldığının belirtildiği, 5. maddesinde “Kira süresi 01.05.2012 tarihinden başlayarak 3+2 yıl olarak kararlaştırılmış olup bu sürenin sonunda kiracı mecuru boşaltarak kiraya verene kayıtsız şartsız teslim edecektir.” şeklinde taahhüdün yer aldığı, davalının 01/02/2005 tarihli kira sözleşmesine göre bu tarihten itibaren kiralanan taşınmazda bulunduğu, söz konusu taahhüdün kira ilişkisi devam ederken verilen tahliye taahhüdü olduğu ancak taahüdün belli bir tarihi içermediği görülmüştür.
---
Tahliye taahhüdünde, tahliye tarihi belli (açık) bir şekilde yer almadığından Türk Borçlar Kanununun 352. maddesinin aradığı anlamda bir tahliye taahhüdünün varlığından bahsedilemez..."
Gayrimenkulde yeni vergi düzenlemeleri neleri değiştirecek?
Proje gayrimenkul yatırım fonunun bugünden doğru kurgulanması gerekiyor!