16 / 05 / 2024

Ev tapusu başkasına nasıl devredilir?

Ev tapusu başkasına nasıl devredilir?

Tapu devri herhangi bir mülk için yapılabilir. Bu işlemler tapu ve kadastro genel müdürlükleri vasıtası ile gerçekleşir. Peki Ev tapusu başkasına nasıl devredilir? İşte detaylar!



EV TAPUSU BAŞKASINA NASIL DEVREDİLİR?

Tapu devir işlemi için ilk önce gerekli evraklar hazırlanıp tapu harcı yatırılmalıdır. Sonrasında ALO 181 aranarak veya tapu müdürlüklerinin e-randevu sistemlerine girilip kolaylıkla kullanılarak tapu randevusu alınır. Randevu gününde alıcı, satıcı taşınmazın bağlı bulunduğu tapu müdürlüğüne giderek tapu devrini yapar.

TAPUYA RANDEVU ALMADAN GİDİLİR Mİ?

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri için tapu müdürlüklerine gidilmelidir. Bu tür işlemlerde tarafların yani alıcı ve satıcıların ya da onların vekillerinin, Tapu Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Tapu dairesinde gerçekleşecek işlemler için ilk önce Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerinden randevu almak gerektiği bilinmelidir. Aksi halde randevusuz işlemler gerçekleşmemektedir.

AİLE İÇİ TAPU DEVRİ NEREDE YAPILIR?

Aile içi tapu devri nerede yapılır? İşte merak edilenler; Hibe şeklinde olan harçlar satışa göre kıyaslandığında yüksek olduğu için, gayrimenkul devrinde sık sık kullanılan yöntem satıştır. Herhangi bir yabancıya yapılan satıştan farksız olarak aile içi gayrimenkul devri yapılacağı zaman belediyelerin tapu dairelerinde gerçekleşir. Satış yöntemi ile yapılan gayrimenkul devri alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı alınan binde yirmi oranında harç ödenmesi ile yapılır. Satış işleminde istenen belgeler şunlardır;

  • Tapunun kendisi ya da fotokopisi gerekmektedir,
  • 6 ay içinde çekilmiş yeni bir adet fotoğraf gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanının kendisi ve 1 adet fotokopisi istenir.
  • Belediyeden temin edilecek vergi borcu yoktur yazısı.
  • Satış işleminde satıcıyı vekil, vasi, kayyım vb. kanuni temsilci temsil edilecek vekalet belgesi alınmalıdır.

Kat mülkiyeti tapusu nasıl olur?

Tapuya randevu almadan gidilir mi?

İlk tapu masrafı ne kadar?


Geri Dön