Ekonomi

Evde bakım destek ödemesinde 9 bin 77 TL alacaksınız... Resmen tarih belli oldu

Ülkemizde hükümet tarafından verilen evde bakım destek ödemesinden faydalanan çok sayıda vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımız 9 bin 77 TL alacaksınız. Tarih de resmen belli oldu.

Ülkemizde evde bakım ve destek ödemelerinden faydalanan çok sayıda vatandaşımız var... Bu vatandaşlarımız destek ödemelerininne zaman hesaplara geçirileceğini merak ediyordu. 

Vatandaşların aklındaki soruyu giderecek açıklama resmi yetkililerden geldi... Evde bakım destek ödemelerinde ödemeler resmen başladı... Vatandaşlarımız 9 bin 77 TL destek ödemesi alacak ancak bunun bir tarihi var. 

ZAMLI ÖDEMELERİ BU AY ALACAKSINIZ

Evde bakım maaşına zam müjdesi temmuz ayında geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine her ay yapılan evde bakım maaşı ödemelerinin ağustos ayında ne kadar yatacağı merak ediliyor. Hak sahipleri zamlı ödemelerini Ağustos ayında alacak. 

7 BİN TL BANDINDA PARA ALIYORLARDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara destek olmaya devam ediyor.

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan yüzde 19.31 oranında zam sonrasında sosyal destek ödemeleri de zamlandı. 

Bu kapsamda evde bakım maaşları 7 bin 98 TL'den 9 bin 77 TL'ye çıktı. Ödemeler ağustos ayında yatmaya başlayacak.

BUNDAN SONRA 9 BİN 77 TL ALACAKLAR

Evde bakım maaşı almak için  Sağlık Kurulu Raporu ile ağır engelli (%90 ve üzeri engellilik oranı) olmak, bireyin bakımını üstlenecek bir aile üyesinin olması, bakıma muhtaç kişinin sosyal güvencenin bulunmaması ve emeklilik maaşının olmaması gerekiyor. Bakanlık, her ay ödemeleri 15 Ağustos ile 20 Ağustos tarihleri arasında yatırıyor.