15 / 05 / 2024

Evde bakım maaşı alanlara müjde! Aralık ayı evde bakım maaşı yattı mı? 3 Aralık 2022 evde bakım aylığı yatan iller!

Evde bakım maaşı alanlara müjde! Aralık ayı evde bakım maaşı yattı mı? 3 Aralık 2022 evde bakım aylığı yatan iller!

Evde bakım maaşına dair aramalar hızlandı. Vatandaşlar, aralık ayı evde bakım maaşının yatıp yatmadığını merakla araştırıyor. İşte detaylar!



SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULANABİLİR Mİ?

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğinden faydalanabilirsiniz. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan vatandaşlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazarak, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapılabilir. Mesaj göndermeniz ile 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından alınır.

Bakım ödemesi ile yaşlının kendisine de maaş verilmektedir. Bunun için de bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Yaşlılığı nedeni ile herhangi bir işte çalışamayan ve geliri olmayan kişilere bağlanan maaş halk arasında 65 yaş aylığı olarak biliniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER ARALIK AYI 2022 GÜNCEL LİSTE AÇIKLANDI MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşını her ayın 15 - 31 arasında hesaplara yatmaktadır.

EVDE BAKIM MAAŞI İÇİN GELİR DURUMUNA BAKILIR!

Rapor dışında gelir durumu da önemli bir etkendir. Asgari ücretteki artış, evde bakım parası alacakların belli olmasında etkili oluyor. Bu sebepten de bu yıl hanedeki kişi başına düşen gelirin 2 bin 835 liranın altında olması şartı bulunmaktadır. Evde bakım parası için rapor almadan önce oturulan yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne veya ilçe müdürlüklerine başvuru yapılmalı. Başvuru 30 gün içinde sonuçlandırılıyor. Ödeme sorgulaması, e-Devlet üzerinden ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak gerçekleştirilebilir. Aile Destek mobil uygulaması da bu vesile ile kullanılabilir.

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hangi banka ne kadar maaş promosyonu veriyor? Yapı Kredi promosyon ücreti ne kadar?

Bakanlıklar peş peşe personel alımı yapacağını duyurdu! 3 bakanlık tam tamına 780 kişi işe alınacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön